• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakırda Canlı bomba alarmı
09 Ekim 2012 Salı 23:54

Diyarbakır'da 'Canlı bomba' alarmı

Diyarbakır kent merkezinde polise yönelik 'canlı bomba' eylemi için PKKlı bir teröristin kentte keşif yaptığı istihbaratı üzerine alınan geniş güvenlik önlemleri artırılarak sürdürülüyor.

Kentin giriş-çıkışları kontrol altına alınırken, polis merkezlerindeki önlemler üst düzeye çıkarıldı.

 PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’daki ilk silahlı eylemi yaptığı 15 Ağustos 1984 tarihi öncesi Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde olağanüstü güvenlik önlemi alındı.

İstihbarat birimleri ve güvenlik güçleri tarafından çözülen şifreli talimatların ardından İçişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı, tüm birimlere, 'Acil' koduyla mesaj göndererek, olası kanlı saldırılara karşı en üst seviyede güvenlik almaları talimatı verdi.

Acil olarak geçilen talimatta güvenlik önlemlerinin tekrar gözden geçirilmesi ve eksikliklerin tamamlanması istenirken, terör örgütünün Kuzey Irak’taki Kandil Dağı’nda bomba eğitimi alan bir PKK’lının Bingöl-Kulp üçgenindeki kampa gönderildiği, Diyarbakır polisine yönelik bombalı saldırı düzenlemek üzere 2 gün önce kente geldiğine dair bilgiler alındığı ifade edildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, tüm polis birimlerinden önlemlerin en üst düzeye çıkarmalarını isterken devriye gezen polis ekipleri sayısı artırıldı.

Polis merkezlerinde, polisler çelik yelekli, uzun namlulu silahlarla nöbet tutmaya başladı. Kentin giriş ve çıkışlarında kontroller sıklaştırılırken, kent içinde de şüpheli kişiler üzerinde denetim yapılıyor. Polis, kente geldiği iddia idilen bombacıyı yakalamak için tüm bilgi ve istihbaratların titizlikle araştırıldığını bildirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA