• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakırda 3 terörist öldürüldü
04 Kasım 2012 Pazar 10:01

Diyarbakır'da 3 terörist öldürüldü

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre Lice ilçesi Duru Jandarma Karakolu üs bölgesine PKK terör örgütünün yaptığı saldırı sonrasında çatışma sonucu 3 terörist ölü ele geçirildi.

Açıklamada, Lice ilçesi Duru Jandarma Karakol Komutanlığı'nın yakın emniyetini sağlayan Narlı Tepe üs bölgesine 02 Kasım günü saat 16.05 sıralarında kalabalık bir gurup PKK/KCK'lı bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı ve sızma girişiminde bulunulduğu belirtildi. Saldırıya Duru Jandarma Karakol Komutanlığı ve Narlı Tepe üs bölgesinde bulunan tank ve diğer tüm destek silahlarıyla anında karşılık verildiği belirtilen açıklamada, 7. Kolordu Komutanlığı ve Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığından Jandarma Özel Harekât Timleri, Özel Kuvvet Timleri ve kobra zırhlı araçlar ile üs bölgesi takviye edildiği ifade edildi. 2 adet kobra taarruz helikopterinin de bölgeye intikal ettirildiği kaydedilen açıklamada teröristlerin bulunabilecekleri muhtemel alanlar ve ateş gelen noktaları, ateş altına alındığı vurgulandı.

Açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle temas devam ettiği, teröristlerin kaçış istikametini tıkamak ve teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Özel Kuvvet ve Jandarma Özel Harekât birlikleri ile operasyon başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, çatışma sonrasında 1 erin şehit olduğu, 4'ü hafif olmak üzere 5 kişinin yarlandığı ifade edildi.

Çatışma sonrasında 3 PKK'lının öldürüldüğü, 1 kaleşnikof tüfeği, 13 adet kaleşnikof tüfeği şarjörü, 3 adet el bombası ve çeşitli cihazların ele geçirildiği kaydedildi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA