• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakır ve Şırnakta PKK Okullara Saldırdı
09 Ekim 2012 Salı 12:58

Diyarbakır ve Şırnak'ta PKK Okullara Saldırdı

Diyarbakır ve Şırnak'ın İdil İlçesi'nde, PKK yandaşları bazı okullara el yapımı patlayıcı ve molotoflu saldırılar düzenledi.

Saldırılarda Diyarbakır'da 1 öğrenci ile 2 öğretmen, İdil'de ise 2 öğrenci yaralandı.

PKK yandaşları Diyarbakır'daki saldırıya merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Şehitlik Lisesi'ne yaptı. Saat 08.30 sıralarına okula gelen yüzleri maskeli yaklaşık 10 kişi, okul binasının içine kadar girdi. Ellerinde bulunan el yapımı patlayıcı ve motolof kokteylerini okulun idare ve öğretmenler odasına atan saldırganlar hemen kaçtı. Odalarda çıkan yangın öğretmenler ve görevliler tarafından büyümeden söndürüldü.

Öğrencilerin teneffüs saatinde meydana gelen saldırıda öğretmenler Gülay Binay, Yusuf Karataş ile 12'inci sınıf öğrencisi Nejat Oruç, çeşitli yerlerinden yaralandı. Saldırı nedeniyle öğrenciler büyük şok yaşarken, korku ve paniğe kapıldı. Öğrenciler, saldırı nedeniyle evlerine gönderildi. Okula gelen polis ekipleri detaylı inceleme yaparken, saldırganların kimliklerini belirlemek için okulun güvenlik kameralarının kayıtlarını incelemeye aldı.

Yenişehir Kaymakamı Mustafa Demirelli, saldırıya uğrayan liseye gelerek incelemelerde bulundu. Demirelli, öğrenci ve öğretmenlerden aldıkları bilgilere göre molotof ve bombalı saldırı düzenlendiğini söyledi. Saldırıda 2 öğretmen ile öğrencinin yaralandığını belirten Demirelli, olayla ilgi gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından resmi açıklama yapacaklarını söyledi.

İDİL'DE OKULLARA EŞZAMANLI SALDIRDILAR

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde de PKK yandaşları bugün saa 07.00 sıralarında Bener Cordan, Atatürk, Cumhuriyet ve Anafartalar İlköğretim okullarına ile İdil Lisesi, Çok Programlı Lise, Endüstri Meslek Lisesi'ne taş, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Saldırılar sırasında bazı okulların bahçesinde bulunan öğrenci ve öğretmenler büyük korku ve zor anlar yaşadı..

Saldırılarda Cumhuriyet ve Fatih İlköğretim Okulu'nda 2 öğrenci kollarına isabet eden molotof kokteylleri nedeniyle yaralandı. Yaralı öğrenciler öğretmenleri tarafından İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu arada okullara koşan velilerde çocuklarını alarak evlerine götürdü.

Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürürken, ilçe genelinde sıkı güvenlik önlemleri aldı.

KEPENKLER KAPALI

İdil'de olaylar nedeniyle fırın ve aczaneler dışındaki tüm işyerleri kepenklerini açmadı.

Bu arada bir grup gösterici, Adile Naşit Caddesi üzerinde lastikler yakarak yolu kapattı. Göstericilere polis ekipleri müdahale etti.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA