• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyanet Vakfı Filipinlerde
20 Aralık 2014 Cumartesi 16:17

Diyanet Vakfı Filipinler'de

Türkiye Diyanet Vakfı ekipleri, Hagupit tayfunundan etkilenen Filipinler'in Samar Adası'nda yaraları sarmaya devam ediyor.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ekipleri, Hagupit tayfunundan etkilenen Filipinler'in Samar Adası'nda yaraları sarmaya devam ediyor.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, ekipler, Filipinler'de birinci derece afet bölgesi Samar Adası'ndaki Borongan şehri Taft bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

TDV Hayri ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Uzmanı Taşkın Bumin Ayrancı, bölgede dünyadan 15 sivil toplum kuruluşu olduğunu, Türkiye'den de vakıflarının afetzedelerin yaralarını sardığını belirtti.

Bölgede acil ve insani yardım çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Ayrancı, "Daha önce 300 aileye gıda ve hijyenik malzeme yardımında bulunduk. Taft bölgesinde öğretmen ve öğrencilerin desteğiyle 25 ton pirinci afetzedelere ulaştırdık" ifadelerini kullandı.

Yardım faaliyetlerinin koordinasyonunu, Taft Belediyesinin kendilerine tahsis ettiği okuldan yaptıklarını kaydeden Ayrancı, okulu, öncelikle eksikliklerini giderip onardıklarını bildirdi. Ayrancı, vakıf olarak 2 bin kişiye kıyafet yardımında bulunacaklarını belirtti.

Taft Belediye Başkanı Marian Libanan ise Taft'taki yerleşim yerlerinin yüzde 45'inin tamamen yıkıldığını, kalanların ise ağır hasar aldığını ifade etti.

Başlıca geçim kaynaklarının Hindistan cevizi, pirinç yetiştiriciliği ve balıkçılık olduğunu anlatan Libanan, tarım arazilerinin ise Hagupit tayfunundan zarar gördüğünü bildirdi.

Öncelikle içme suyu, gıda maddesi ve geçici çadırlara ihtiyaç duyduklarını belirten Libanan, uzun dönemde ise sağlam evler gerektiğini kaydetti.

Bulundukları Doğu Samar'ın, Filipinlerin en fakir ikinci bölgesi olduğunu belirten Libanan, belediyelerinin ise kısıtlı imkanları bulunduğuna işaret etti. Libanan, kendilerine yardımcı olan bütün sivil toplum kuruluşları ile Türkiye Diyanet Vakfına da teşekkür etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA