• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyanet Radyo yayına başlıyor
08 Temmuz 2013 Pazartesi 12:32

Diyanet Radyo yayına başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl hizmet vermeye başlayacak Diyanet Radyo, 25 ilde 24 saat kesintisiz yayın yapacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman, Diyanet Radyo ve Diyanet Televizyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na, kuruluş yasasıyla birlikte radyo ve televizyon yayıncılığı yetkisi ve görevi verildiğini hatırlatan Salman, bu doğrultuda geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Diyanet TV’nin yayına başlatıldığını hatırlattı.

Diyanet TV Ramazana hazır

Diyanet TV’nin yayınının yıl sonuna kadar 24 saate çıkarmayı hedeflediklerini ve 20’ye yakın yeni program hazırladıklarını söyleyen Salman, Ramazan ayına yönelik de çalışmaların artırıldığını bildirdi. Zengin bir içerikle hazırladıkları iftar programını Topkapı Sarayı’ndan gerçekleştireceklerini anlatan Salman, her gün yurt içi ve yurt dışından canlı bağlantıları olacağını ve ayrıca Mekke ve Medine’den de her gün 10'ar dakikalık programlar yapılacağını söyledi.

İki saate yakın sürecek programda canlı bağlantıların yanı sıra sohbet ve musikinin de olacağını anlatan Salman, TRT ile birlikte hazırladıkları sahur programını da İstanbul Şehzade Camisi’nden yayınlayacaklarını ve ayrıca aynı camiden Ramazan boyunca teravih namazlarını naklen vereceklerini ifade etti.

"Din, hayatla iç içe olduğu için hayata dair ne varsa onları biz Diyanet TV üzerinden aktarmak istiyoruz" ifadesini kullanan Salman, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kanalı olması nedeniyle tematik bir kanal olduğu için Diyanet TV'nin dini kanallar içerisinde gösterildiğini belirtti.

Salman, “Orada ilk sıralardayız. Yani program kalitemiz ve sayımız artıyor. İzlenme oranlarımız da sürekli artıyor. Yapılanma olarak da önemli bir noktaya geldiğimizi ifade edebilirim” diye konuştu.

Diyanet TV’nin logosunun değiştirileceğini ve tek logoyla yayına devam edeceğini dile getiren Salman, 24 saate çıkarmayı planladıkları yayının 12 saatlik bölümünü kendilerinin, 12 saatlik diğer bölümün ise TRT işbirliğiyle hazırlanacağını bildirdi.

Radyo Ramazanda yayında

Diyanet TV’nin bir yılını doldurduğunu dile getiren Salman, Ramazan ayıyla birlikte de Diyanet Radyo’nun hizmete gireceğini vurguladı. Salman, “Radyomuzun bütün hazırlıkları, altyapısı ve personeli tamamlandı. Programlarımız ve biz Ramazana hazırız. Ben inşallah, Diyanet Radyo’nun Diyanet Televizyonu kadar etkili olacağını düşünüyorum. İlk etapta 25 ilde yayın yapacağız. Bunu önümüzdeki günlerde 50 ile sonraki birkaç ay içerisinde de tüm illerimize yaymış olacağız. Frekanslarımızı da müftülüklerimiz aracılığıyla duyuracağız” diye konuştu.

Radyodan 24 saat kesintisiz yayın yapacaklarını anlatan Salman, yayın içeriğinde Ramazana özel programlar, tasavvuf musikisi, canlı bağlantılar, tefsir, hadis sohbeti, Diyanet’e soralım programı, radyo tiyatroları ve zengin bir içeriğin bulunacağını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığının Ramazan için belirlediği “Helal Kazanç-Helal Lokma” temasının radyo programlarında da işleneceğini söyleyen Salman, iftar ve sahur programlarında ise Diyanet TV ile ortak yayınlar vereceklerini sözlerine ekledi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA