• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyanet onayıyla Muhammed’ filmi vizyona giriyor
16 Ekim 2016 Pazar 11:14

Diyanet onayıyla 'Muhammed’ filmi vizyona giriyor

İran ve birçok ülkede geçen yıl vizyona giren ve Hz. Muhammed (s.a.v)’in doğumundan 12 yaşına kadarki yaşamını anlatan ‘Muhammed’ filmi, Diyanet’in izniyle 28 Ekim’de Türkiye’de de gösterime giriyor

Yönetmen Mecidi'nin yaptığı açıklamada, “Hz. Muhammed filmini hem Sünni hem de Şii kaynaklardan okuyarak ortak bir akılla ve titizlikle yazdım. Dünyada ses getirmesinin sebebini de buna bağlıyorum” dedi.

300 SALONDA GÖSTERİLECEK

Filmi İslamofobi’ye karşı çektiğini söyleyen Mecidi, Türk seyircilerinin vereceği tepkiyi çok merak ettiğini söyledi. 28 Ekim’de Türkiye genelinde 300 salonda gösterime girecek Muhammed filmi için hazırlıklar şimdiden başlamış durumda.

Mayısın başında Türkiye’ye gelen ve filmin Türkçe dublajı için yetkililerle görüşen Mecidi, çeviride en ufak hatanın olmaması için özen gösteriyor. Filmin dağıtımcısı Şantiye Film şu bilgileri verdi:

“Muhammed filmi 2 versiyon şeklinde hazırlandı. İlki orijinal haliyle altyazılı, ikincisi İslam tarihçileri ve dilbilimcilerle yapılan Türkçe dublaj. Hazırlanış sürecinde bütün detaylar titizlikle hazırlandı. Filmin milyonlar düzeyinde seyirciye ulaşmasını bekliyoruz. İslam’daki hoşgörüyü anlattığı için Türkiye’de de gösterime girmesini istedik.”

İSLAM HUKUKÇULARI İNCELEDİ

Şirket yetkilileri, filmin İslam tarihçileri ve İslam hukukçuları tarafından izlendiğini, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından onaylanmasının ardından da vizyona girmesine karar verildiğini ifade etti.

SUUDİ ARABİSTAN VE MISIR’DA YASAKLANMIŞTI

Mecid Mecidi’nin çektiği Muhammed filmi Şubat 2015’te İran’da gösterime girmiş, Mısır’da yapılan basın gösteriminin ardından Hz. Muhammed’in sırtı ve eli gösterildiği için Mısır ve Suudi Arabistan’da yasaklanmıştı.

Dağıtımcının Habertürk’e yaptığı açıklamaya göre Türkiye’de İslam hukukçusu Prof. Dr. Hayrettin Karaman ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevlendirdiği İslam tarihçileri ve hukukçuları tarafından incelenen filmde herhangi bir sakınca görülmedi. Dağıtımcı, “En ufak bir sakınca görülmüş olsaydı ‘Muhammed’ filmini gösterime sokmayacaktık” dedi. Film, Hz. Muhammed’in 12 yaşına kadarki dönemini konu ediniyor.

Kaynak:Habertürk

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA