• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyanet İşleri Başkanı Suriye hakkında konuştu
02 Temmuz 2012 Pazartesi 09:25

Diyanet İşleri Başkanı Suriye hakkında konuştu

50'yi aşkın ülkeden İslam âlimi ve Diyanet İşleri Başkanlarının katıldığı "Suriye Halkını Destekleyen İslam Ümmetinin Konferansı" İstanbul'da geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Konferansa katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Suriye'deki olaylarla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, "Suriye'de acil bir ateşkesin gerçekleşmesi, katliamın ve akan kanın durması için alimler daha aktif rol almalılar" dedi.

"Hiçbir şiddet daha büyük bir şiddetle ortadan kaldırılamaz" diyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, akan kanın durdurulmasında alimlere önemli görevler düştüğüne vurgu yaparak şunları söyledi;

"Bu zulmün durdurulmasında alimler aktif rol almalıdır..."

"Âlimler, insanlar arasındaki ıslahı gerçekleştiren, Allah'ın huzurunda büyük bir sorumluluk sahibi kişilerdir. İslam Âlemi'ne çok büyük bir sorumluluk düşmektedir. Hiçbir şiddet daha büyük bir şiddetle ortadan kaldırılamaz. Kan kanla temizlenmez. Bu nedenle her türlü ahlaki, insani ve kardeşlik sorumluluğumuzu yerine getirerek işbirliği yapmamız gerekiyor."

"Suriye'deki olaylar mezhep çatışması değildir..."

"Bugün Suriye gerçekten çok zor durumdadır. Sizleri Suriye'de yaşanan acının hangi boyutlarda olduğunu anlamanız adına Türkiye'deki Suriye mülteci kamplarını ziyaret etmeye davet ediyorum" diyen Başkan Görmez, Suriye'deki olayların bir mezhep çatışmasından kaynaklamadığına vurgu yaptı. Suriye'de yaşananların bir mezhep çatışması gibi gösterilmek istendiğine değinen Başkan Görmez, "Bu zulüm bir mezhep çatışması değildir. İslam dünyası ve Müslümanlar buna yalana kanmayacaktır. Mezhep taassubuyla Suriye'de meydana gelen haksızlık ve zulme sessiz kalmak, bu ihtilafta taraf tutmak hiçbir İslam alimine yakışmaz. Türkiye'nin Suriye halkının selameti ve güvenliğinden başka bir çabası yoktur. Temennimiz ve isteğimiz Suriye'deki olayların daha fazla kan akmadan bitmesidir. Yüce Allah, ülkemizi, bölgemizi her türlü çatışmadan ve savaştan muhafaza eylesin" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA