• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DiVA-SENden Kutlu Doğum mesajı
14 Nisan 2011 Perşembe 17:52

DiVA-SEN'den Kutlu Doğum mesajı

DiVA-SEN Konya Şube Başkanı Mustafa Fidan, Kutlu Doğum Haftası ile ilgili şunları söyledi;
DiVA-SEN Konya Şube Başkanı Mustafa Fidan Kutlu Doğum Haftası ile ilgili yaptığı basın toplantısında şunları söyledi;
 
 
1440 yıl önce cehalet karanlığına bürünmüş olan insanlığı aydınlığa, huzura ve mutluluğa kavuşturmak üzere son peygamber Hz. Muhammed Mustafa S.A.V. miladi 571 yılında dünyaya geldi.

O, bir müjdeleyici ve âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberdi. İnsanoğlu, insanlığını unutmuş, adeta canavarlaşmıştı. Kendi elleriyle yaptığı putlara tapıyor, kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyorlardı. Can, mal ve namus güvenliği yoktu. Güçlünün zayıfı ezmesi normaldi. İnsanlık iyice bunalmış, bir kurtarıcı bekliyordu. Beklenen oldu, merhamet ve muhabbetin timsali Hz. Muhammed Mustafa S.A.V. dünya’ya teşrif ettiler. İnsanlık, onunla kemale erdi. Onun getirdiği Kur’an-ı ve sünneti yaşayanlar hep zirvede oldular. Nihayet, 14 Asır sonra günümüz insanlığı, ne yazık ki o cehalet karanlığına yeniden bürünmüş durumda. Her yerde İslam Ümmeti kan ağlıyor. “Müminler Kardeştir” hükmü sadece slogan olmaktan öteye geçmemiş durumda. Hâlbuki O kurtarıcı Kuran ve Sünnetiyle aramızda, ama biz onu anlayamadık.

1994 yılından itibaren kutlamaya başladığımız, 14-20 Nisan tarihlerini içine alan bir hafta boyunca, Âlemlere Rahmet olarak gönderilmiş, ahir zaman Peygamberi Hz. Muhammet Mustafa (s.a.v.) efendimizin dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesi olarak her yıl kutlanan “KUTLU DOĞUM” haftasını idrak etmiş bulunuyoruz. Bu vesile ile başta Diva-sen ‘in kıymetli üyeleri olmak üzere, sizlerin, ülkemiz insanın, ve tüm dünya Müslümanlarının Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Yeni bir kutlu doğum haftasını idrak ederken, çok önemli birkaç noktaya dikkat çekmek istiyorum. Dünyada yaşayan altı milyar insan, ve özellikle Müslümanlar, bu gün ne acı çekiyorlarsa, Hz. Muhammed (a.s.)’in getirdiği yüce değerlere sahip çıkmamalarından çektikleri kanaatini taşıyoruz. Müslüman ülkeler, insan haklarına gereken ilgi ve alakayı göstermemekte, insanlar açlık ve sefalet içerisinde inlemekte, emperyalist güçlerin baskıları altında ezilmekte, yöneticilerin ise iktidarları sorgulanır durumda, bunun nedeni sevgiyi, saygıyı ve merhameti halklarından esirgedikleri ve zulüm ettikleri içindir, diye düşünüyoruz.
Dış dünya böyle iken, bir de kendimize bakacak olursak; durum hiçte iyi görünmüyor. O yüce Peygamberin Evrensel mesajı iyi anlaşılmadığı içindir ki, arsızlık, hırsızlık, cana kıymalar, sıradan hale gelmiş, gayri meşru olan ne varsa adeta hayatımızın bir parçası olmuş, İçki ve Kumar yüzünden yıkılan ailelerin sayısı unutulmuş, okullarda cinayetler işlenir olmuş, içki ve uyuşturucu kullanım yaşı ilköğretim çağına kadar düşmüş, fuhuş ve ahlaksızlık zirveye çıkmıştır.
Kısaca özetlemeye çalıştığımız ülkemizde ve dünyadaki hadiseler de gösteriyor ki; Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak istiyorsak, gençliğimiz Avrupa’nın düştüğü ahlaki bunalıma düşmeden, iş işten geçmeden kurtarmak istiyorsak, O Yüce rehberin evrensel mesajlarını çok iyi anlamak, ve hayatını hayatımıza hâkim kılmak zorundayız. Hülasa “İnsanlık ve Müslümanlar olarak ona muhtacız”

Bu hafta münasebetiyle yetkililerimize sesleniyoruz: Kurtuluşumuz için Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in bıraktığı emanetlere sahip çıkacak gençler yetiştirmeliyiz. Bunun için de, ilköğretim ve liselerde, din kültürü ve ahlak bilgisi alanındaki aksaklıkların, süratle giderilip ders saatlerinin artırılması, Kur’an Kurslarına isteyen vatandaşlarımızın, ilköğretim 5. sınıftan öncede gidebilmeleri için gerekli yönetmelik ve düzenlemelerin yapılması, Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgilerin, ilköğretim müfredatına alınması için gerekli yasaların bir an önce çıkarılarak hayata geçirilmesi, cennet vatanımızın ve devletimizin geleceğinin sigortası olacaktır.
 
“Sizler birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız. İman etmedikçe cennete giremezsiniz.”
“Size iki emanet bırakıyorum ki onlara sımsıkı sarıldıkça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. Bu emanetler: Allah’ın kitabı Kur’an Kerim ve benim sünnetimdir.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA