• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dışişlerinden Kahire Büyükelçiliği açıklaması
09 Temmuz 2013 Salı 16:02

Dışişleri'nden ''Kahire Büyükelçiliği'' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gümrükçü, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği hakkında basında yer alan iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği hakkında basında yer alan iddialara ilişkin olarak, büyükelçilikten gelen tüm bilgi ve değerlendirmelerin devlet arşivinde bulunduğunu belirterek, "Devletin gizli muhaberatındaki bilgilere dışarıdan erişim olduğu ima edilerek ortaya atılan iddialar bütünüyle asılsız ve mesnetsizdir" ifadesini kullandı.

Gümrükçü, Kahire Büyükelçiliği'ne ilişkin basında yer alan iddialar hakkındaki bir soruya verdiği yanıtta, Mısır’da 2011 Tahrir Devrimi dönemi ve mevcut duruma ilişkin olarak Dışişleri Bakanlığı ve Kahire Büyükelçiliği'nce yapıldığı ileri sürülen değerlendirmeler ve faaliyetler hakkında basında bazı haber ve yorumların yer aldığının görüldüğünü belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gümrükçü, şunları kaydetti:

"Kahire Büyükelçiliğimizden gelen tüm bilgi ve değerlendirmeler devlet arşivimizde mevcuttur. Devletin gizli muhaberatındaki bilgilere dışarıdan erişim olduğu ima edilerek ortaya atılan iddialar bütünüyle asılsız ve mesnetsizdir.

Kime ve hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan bu iddialar, çok zor şartlarda özveriyle görev yapan ve Ankara'ya doğru ve sağlıklı bilgi akışını sağlayan Büyükelçimiz ve büyükelçiliğimiz mensuplarına karşı en hafif tabiriyle büyük bir haksızlık ve saygısızlıktır."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA