• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dışişleri Bakanlığından yeni pasaport açıklaması
04 Mayıs 2016 Çarşamba 21:05

Dışişleri Bakanlığından "yeni pasaport" açıklaması

Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, yeni pasaportlarla ilgili, "Haziran ayından itibaren yeni yazılımla birlikte o çiplere bizim parmak izlerimiz de kaydedilmeye başlanacak. Dolayısıyla bu çiplere hazirandan itibaren biyometrik veriler de girmeye başlanacak." dedi.

Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, yeni pasaportlarla ilgili, "Haziran ayından itibaren yeni yazılımla birlikte o çiplere bizim parmak izlerimiz de kaydedilmeye başlanacak. Dolayısıyla bu çiplere hazirandan itibaren biyometrik veriler de girmeye başlanacak. Yeni pasaportlarda kimlik sayfası polikarbon sayfa olacak, daha kalın sayfadır bu ve çip de onun içerisinde olacak." dedi.

Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, bakanlıkta düzenlediği toplantıda, Avrupa Birliği (AB) ve vize serbestisi hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Yetkili, Türk vatandaşlarının Schengen bölgesine vizesiz girmelerini sağlayacak mutabakatın önemli bir dönemeçten geçtiğini söyledi.

AB Komisyonunun vize serbesti yol haritası uyarınca hazırladığı üçüncü raporu açıkladığını hatırlatan yetkili, raporun çok olumlu ifadeler içerdiğini, en önemlisinin de raporun sonunda Türkiye'ye vize muafiyeti sağlanması konusunda hem AB Konseyine hem de AB Parlamentosuna öneride bulunulması olduğunu kaydetti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA