• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dinleme skandalı AByi de sardı
30 Haziran 2013 Pazar 15:46

Dinleme skandalı AB'yi de sardı

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA), AB'nin Washington, New York ve Brüksel'deki ofislerini dinlediği ve bilgisayarlara sızarak e-postaları izlediği iddia edildi.

Almanya’da yayımlanan Der Spiegel dergisinin haberine göre, ABD’nin küresel düzeyde kurduğu dinleme ve izleme ağını deşifre eden eski CIA ajanı Edward Snowden, NSA'nın AB’ye yönelik casusluk faaliyetlerini gösteren belgelerin bir kısmını dergiye sızdırdı.

"Çok gizli" ibaresi bulunan Eylül 2010 tarihli belgelerde, NSA'nın AB'nin Washington'daki diplomatik temsilciliğini nasıl izlediğinin anlatıldığı belirtildi. Buna göre, AB temsilciliğine dinleme cihazları yerleştirildiği ve bilgisayar sistemine girilerek e-postaların izlendiği ve dosyaların incelendiği ifade edildi. AB'nin BM'deki temsilciliğinin de benzer şekilde izlendiği kaydedildi.

Derginin haberinde ayrıca Brüksel'de AB'ye ait binalardaki telefonların dinlendiğine dair yaklaşık 5 yıl öncesine ait bulgulara işaret edildi. Araştırmalarda, NATO Ana Karargahı'ndan kontrol edilen bir uzaktan dinleme sistemi olabileceği yönünde bilgilerin elde edildiği ifade edilen haberde, karargahta çalışanların NSA görevlileri olabileceği ileri sürüldü.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, AB ofislerinin dinlendiği iddialarıyla ilgili ABD makamlarından bilgi istedi.

Schulz, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD makamlarının AB ofislerinde casusluk iddiasından derin endişe duydum ve şoke oldum. İddialar doğruysa AB-ABD ilişkilerine ağır etkisi olacak son derece ciddi bir meseledir. AP adına iddialarla ilgili ABD makamlarından tam izahat ve hızlı şekilde daha fazla bilgi vermelerini talep ediyorum" ifadesini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA