• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dinden çıkabilirsiniz
20 Aralık 2012 Perşembe 15:29

'Dinden çıkabilirsiniz'

İzmir İl Müftüsü İlyas Öztürk, Maya takvimine göre 21 Aralık 2012 tarihinde kıyametin kopacağı ve Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünün bundan etkilenmeyeceği söylentileri dolayısıyla Şirince'ye...
İzmir İl Müftüsü İlyas Öztürk, Maya takvimine göre 21 Aralık 2012 tarihinde kıyametin kopacağı ve Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünün bundan etkilenmeyeceği söylentileri için, "Kıyamet saatiyle, günüyle ilgili söylenenlerin hepsi tamamen hurafeden, batıl inançlardan ibarettir." dedi. Bir müslümanın şüphe duyarak Şirince'ye gitmesinin imanı açısından tehlikeli olduğunu vurgulayan Öztürk, "İmanda şüphe olmaz. Şüphe duyarak böyle bir şeye gidiyorsa Allah korusun batıl bir inanç, kişinin imanına da zarar verir. Kişiyi dinden imandan bile edebilir. 'Kıyamet acaba kopar mı? Orada kurtulurum.' düşüncesiyle gidilmez." uyarısında bulundu.
Son günlerde kıyametin kopacağı ve dünyada iki yerin etkilenmeyeceği şeklindeki hurafelerin sık sık dillendirildiğine dikkat çeken İl Müftüsü Öztürk, müslümanları ayet ve hadislerle ikaz etti. Hz. Muhammed (SAV)'in yanına gelen beyaz elbiseli, tertemiz kıyafetli, siyah saçlı bir kişinin, "İman nedir, İslâm nedir, ihsan nedir ya Rasulallah?" diye sorduktan sonra kıyametin ne zaman kopacağını da sorduğunu anlatan Öztürk, bu kişiye Hz. Peygamber'in, "Sorulan, sorandan daha bilgili değirdir." cevabını verdiğini aktardı.
Allah'ın, kıyametin ne zaman olacağını Hz. Peygamber'e bile bildirmediğine dikkat çekerek, "Bununla ilgili pek çok ayet ve hadis vardır. Bunlardan anlıyoruz ki Yüce Rabbimiz, kıyametin saatini, gününü, zamanını hiçbir kuluna, iki cihan güneşi Hz. Peygamberimiz (SAV)'e dahi bildirmemiştir. Bunun için kıyamet saatiyle, günüyle ilgili söylenenlerin hepsi tamamen hurafeden, batıl inançlardan ibarettir." şeklinde konuştu. Müslüman bir insanın bu tür söylentilere kesinlikle itibar etmemesi gerektiğini belirten İlyas Öztürk, Hz. Muhammed (SAV)'in, kıyametin ne zaman kopacağını soranlara, "Kıyamet için ne hazırlığın var?" diye cevap verdiğini anlattı.
Son zamanlardaki kıyamet söylentilerinin gerçekdışı olduğunu ifade eden İl Müftüsü Öztürk, şunları kaydetti: "Böyle bir şey yanlıştır. Hele hele sağlam iman sahibi bir müslümanın buna itibar etmemesi gerekir. Doğrudur, kıyamet kopacaktır ama onun zamanını ancak Yüce Rabbimiz bilir. Dünyanın milyonlarca yıl ifade edilen o ömrü içinde kıyametin ne zaman olacağını hiç kimse bilemez." dedi. İman sahibi insanların bu tür hurafe ve batıl şeylere inanmamasını isteyen Öztürk, imanda şüphe olmadığının altını çizdi.
Müslümanların küçük bir şüpheyle de olsa Şirince'ye gitmesinin iman açısından risk oluşturduğu uyarısında bulunarak, "Allah korusun, batıl bir inanç kişinin imanına zarar verir. Kişiyi dinden imandan bile edebilir. Kaldı ki İslâm inancında, kıyametin kopuşuyla ilgili ayet ve hadisler var. Kıyamet koptuğu zaman yıldızlar toplanacak, dağlar birbirine girecek, denizler kaynayacak. Koptuğu zaman dünyanı sonu olacaktır. Dünyanın bir iki noktası kalacak diye bir şey İslâm inancında yok. Şüpheyle iman birarada olmaz."
Televizyon ve gazetelerde Şirince ile ilgili haberlerin sık sık yer almasının ardından Alo Fetva hattına bunu soranlar olduğunu aktaran İlyas Öztürk, onlara İslâm'da böyle bir şeyin olmayacağını, sağlam iman sahibi insanların bunu asla düşünmeyeceğini söylediklerini belirtti. Kıyamet kopmadan birtakım küçük alametlerin gerçekleşmesi gerektiğini de vurgulayarak, "O alametler şu anda olabilir. Bir de büyük alametleri var. Sevgili Peygamberimiz, bunlardan birisi olarak, 'Güneş batıdan doğmadıkça kıyamet kopmaz.' diyor. Müslümanların özellikle buna dikkat etmesi gerekir." diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA