• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dinç,Bu zamlar geçersiz
14 Ekim 2010 Perşembe 11:18

Dinç,'Bu zamlar geçersiz'

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç, ekmeğe yapılan zamların piyasa koşulları ve ülke gerçekleriyle bağdaşmadığını, bu noktada zam yapılmasının fırsatçılıktan ibaret olduğunu savundu.
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç, ekmeğe yapılan zamların piyasa koşulları ve ülke gerçekleriyle bağdaşmadığını, bu noktada zam yapılmasının fırsatçılıktan ibaret olduğunu savundu.
Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon ekmeklik buğday fiyatlarının 60 kuruş civarında olduğunu, 2008 yılına göre 10 kuruşluk bir artış yaşandığını belirtti.

Buğdayın ekmek içindeki maliyet payının yüzde 21 olduğunu ifade eden Dinç, 'Buğdaydaki 10 kuruşluk artışın ekmek fiyatlarına yansıması ise 2 kuruş olacaktır. Maliyete etki eden enerji, işçilik gibi diğer unsurlarda kayda değer bir artış yoktur. Ancak buna rağmen son bir yıldır zammın altyapısı hazırlanmakta ve ekmeğe zam geleceği açıklanmaktadır. Maliyetlerde zam gerektiren bir artış olmamasına rağmen psikolojik olarak zam açıklamaları yaparak bu güne kadar geldiler' dedi.

Bu zammın piyasa koşulları ve ülke gerçekleriyle bağdaşmadığını savunan Dinç, bu noktada zam yapılmasının fırsatçılıktan ibaret olduğunu ileri sürdü.
Hukuki açıdan da yapılan bu zamların geçersiz olduğunu öne süren Dinç, şunları kaydetti:

'Federasyonun zam yapma yetkisi yoktur. Esnaf ve Sanatkarlar kanunu madde 62'ye göre Fırıncılar Odasının zam talebi Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından karara bağlanıp bulundukları bölgenin en yüksek mülki amirliğine sunulur. Esnaf ve Sanatkarlar Odasının kararı da nihai olmayıp mülki amirliğin 7 gün içinde zammı reddetme yetkisi vardır. Dolayısıyla bu zamlar herhalükarda mülki amirlerin önüne gelecek ve oralarda iptal edilecektir.'
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA