• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dİn Eğitiminin engellendiği dönemler geride kaldı
01 Ekim 2012 Pazartesi 15:50

Dİn Eğitiminin engellendiği dönemler geride kaldı

Türkiyede Yüksek din öğretiminin sorunları ve geleceği konulu çalıştayın sonuç raporu açıklandı. Çalıştay Koordinatörü Doç. Dr. Muhiddin Okumuşlar, öz değerlerimize bağlı ilahiyatçılar ...
Türkiye’de Yüksek din öğretiminin sorunları ve geleceği konulu çalıştay, Necmeddin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Türkiye İmam hatipliler Vakfı işbirliğiyle düzenlendi. Çalıştayda ana hatlarıyla Yüksek Din öğretiminde Programlar/bölümler, programların ders dağılımları ve içerikleri, yeni gelişmeler ışığında akademik yapılanma, mezunların istihdam sorunları ve paydaşların yeterlilik talepleri tartışıldı.
 

Düzenlenen toplantıda sonuç bildirgesini okuyan Doç. Dr. Muhiddin Okumuşlar, çalıştayda bulunan konuların tüm detaylarıyla ele alındığını belirtti. Çalıştayda önemli tespitlerin yapıldığına da dikkat çeken Okumuşlar, ‘‘yapılan müzarekeler neticesinde yüksek din öğretimi yapan ilahiyat ve benzeri fakülteler için önümüzdeki dönemde bir anlamda yol haritası olacak ölçekte sonuçlar elde edildi. Çalıştayda öne çıkan başlıkları sonuç raporumuza aldık ve bundan sonraki dönemde elde edilen verilerin geliştirilmesi için çaba sarf etmemiz gerekiyor’’ dedi.
TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz ise son dönemde eğitim sisteminde yapılan düzenleme ve yeniliklerden memnun olduklarını belirterek, bilgi ve strateji üretmenin kolay olmadığına dikkat çekti. Öksüz, sivil toplum kuruluşları, reel sektör ve akademik camianın birlikteliğiyle yapılan çalışmaların önemine dikkat çekerek bu tür çalışmaların çoğaltılması gerektiğini ifade etti. Bu tür çalışmaların sadece din adına olmadığını kaydeden Öksüz konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘‘İlahiyat fakültemizle ortaklaşa düzenlediğimiz çalıştay ve benzeri çalışmaları sadece Türkiye’de din öğretimi adına değil gençlerimiz, geleceğimiz ve insanlığımız adına önemli buluyorum. Zira gelişen bilim ve iletişim teknolojileri sayesinde iyilik ve güzellikler de yayılıyor belki ama diğer taraftan insanlar ile inanç ve değerleri arasındaki köprüler de bir bir yıkılıyor. Hayatları ile değerleri arasındaki köprüleri yıkılan insanlık giderek sekülerleşiyor. Bu durumdan en çok etkilenenlerin başında gençlerimiz geliyor. TİMAV olarak böyle bir dönemde elimizi taşın altına koyduk. Din eğitimi ve öğretiminin yıllardır engellendiği veya kısıtlandığı dönemler geride kaldı. Birçok sorun çözüldü, çözülmeye de devam ediyor. Bundan sonraki konu din eğitimi ve öğretimi alanında kalite ve verimliliğin artırılması olmalıdır’’

Necmeddin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ülkenin bir çok yenilikle birlikte güzel gelişmeler yaşadığına değinerek, ‘‘Yaşanılan bu güzellikler içerisinde eğitim-öğretim ve üniversite camiası da payını alıyor. Ayrıca ülkemizin gelişmesinde, gençlerimizin hayata hazırlanmasında, bilimsel çalışmaların artırılmasında da üniversitelerimizin ciddi değerler ürettiği bir gerçektir. Bu çalıştay bir örnek olarak teşkil edebilir. Fakültemiz ve Timav’a böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.
Yüksek Din öğretiminde programlar ve bölümler, programların ders saatleri ve içerikler, yeni gelişmeler ışığında akademik yapılanma, mezunların istihdam sorunları ve paydaşların yeterlilik taleplerinin müzakere edildiği çalıştaya 42 üniversiteden yüzün üzerinde akademisyen katıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA