• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dikkat! Okulda muhbir öğretmen var!
08 Aralık 2010 Çarşamba 10:01

Dikkat! Okulda muhbir öğretmen var!

'Okullardaki şiddeti önlemek için ne yapılıyor?' diyen MHP'li İsmet Büyükataman'ın soru önergesiyle okullarda muhbir öğretmenlerin olduğu ortaya çıktı
İstihbarat faaliyeti, 'Okullardaki şiddeti önlemek için neyapılıyor?' diyen MHP'li İsmet Büyükataman'ın soru önergesiyle ortayaçıktı. Bakan Çubukçu, her okulda bir müdür yardımcısının irtibatgörevlisi olarak polisle işbirliği yaptığını açıkladı

MilliEğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okul ve çevresinde güvenliğin sağlanması ve şiddetin önüne geçilmesi amacıyla, her okulda bir müdür yardımcısını'irtibat görevlisi' olarak belirlendiğini açıkladı.

HÜSEYİN ÇELİK DÖNEMİ

Okul güvenliğine ilişkin ilk somut adımlar Milli Eğitim eski Bakanı HüseyinÇelik döneminde başlatılan projeyle atıldı. İçişleri Bakanlığı'ylayürütülen ortak çalışmanın ardından, kavgaların önlenmesi ve okullarıtehdit eden gençlik ve uyuşturucu çeteleriyle mücadele için bazıokullarda 'irtibat görevlisi' adı altında sivil polislergörevlendirilmişti.
Bakan Nimet Çubukçu, MHP Bursa Milletvekiliİsmet Büyükataman'ın, okullarda şiddeti önlemek amacıyla yapılançalışmaların neler olduğuna yönelik soru önergesini yanıtladı. Çubukçuyanıtında, bugüne kadar alınan önlemlerle ilgili şu bilgileri verdi:

24 SAAT TAKİP: 2009-2010 eğitim-öğretim yılında okullarda 2 bin 881güvenlik kamerası kuruldu. Giriş-çıkışlar, okul koridorları 24 saatkayıt altına alınıyor. Kamera ve alarm sistemi olmayan okullarda iseçalışmalar sürüyor.

ÖZEL GÜVENLİK: Okulların giriş-çıkışlarınınkontrol altında tutulması amacıyla okul girişlerine gerek özel güvenlikgörevlileri, gerekirse okul görevlileri de yerleştirilecektir.

TOPLUMA FAYDALI BİREY:
 
'Çevreden Gelebilecek Tehlikeler ve Alınması Gerekli Tedbirler' konusunda 100okulda, 'Gençliğin Zararlı Akım ve Faaliyetlerden Korunması' konusunda64 okulda, 'Madde Kullanımı ve Talep Azaltımı' konusunda 64 okulda, 'İyi Vatandaş, Dürüst İnsan, Topluma Faydalı Birey, Toplum Düzenine veKurallarına Uyma' konusunda 120 okulda konferanslar ve bilgilendirmetoplantıları yapılacak, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce 50 okulda'Okul Geçit Görevlisi' yetiştirilecektir.

İSTİHBARATI MÜDÜR VERECEK

Okullar ve çevresinde güvenliğin sağlanması amacıyla 2007 yılından itibaren her yıl olduğu gibi 2010-2011 eğitim-öğretim yılında da 385 okulda 199emniyet irtibat görevlisi, 15 emniyet 'krize mühadale ekibi' ve araçlı126 emniyet ekibi görev yapmaktadır. Ayrıca her okulun bir müdüryardımcısı irtibat görevlisi olarak belirlenmiş ve emniyet görevlileriile karşılıklı iletişim bilgileri paylaşımı sağlanmıştır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA