• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dikkat! Dolandırıcılar kapınıza kadar geliyor
01 Ağustos 2012 Çarşamba 09:58

Dikkat! Dolandırıcılar kapınıza kadar geliyor

Dolandırıcılar yeni buldukları kumbara yöntemiyle birçok vatandaşı kandırdı.

Kapınızı çalıp size hediyemiz var ayrıca kumbaraya biriktireceğiniz para ile ürünün bedelini ödeyeceksiniz derlerse inanmayın. Neden mi? Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderilen şikayetlere göre bu vaatlere inanan birçok vatandaş imzaladıkları senetlerden habersiz kapıya gelen ödeme emri ile adeta şok oluyor. İşte gelen şikayetlerden bazıları şöyle:

KAPIYA GELENE DİKKAT

“Ben işteyken evime birkaç kişi kumbara verip her ay gelip kumbarada ne kadar olursa onu alacağız demişler. Sonunda da bir hediyemiz olacak deyip tencere seti bırakıp gitmişler. Eşime verdikleri ödeme tablosunu bir inceledim tam 550 TL. Arayıp geri iade etmek istesek de kabul etmediler. Şimdi bir sürü uğraşacağız. Savcılığa şikayette bulunacağız.”

SİZE BİR KUMBARA VERİLİYOR

“Evimize geliniyor sıcak bir gülümseme tatlı sözler. Size bir kumbara veriliyor ayda ne olursa gelip alacağız deniyor, eğer hiç para yoksa bile o ay ödeme yapılmayacağı söyleniyor.Fakat 1 ayı 3 gün bile geçse cebinize bir mesaj geliyor.750 liralık aldığınız halı yıkama makinesi olmuş 980TL bu nasıl bir iş. Sonra da siz ödeme yapmayınca suçlu siz oluyorsunuz.Bunun bir şekilde önüne geçilmeli.İnsanlar bir anlık boşlukla kandırılmamalı.Bu parayı ödesem dahi cumhuriyet savcılığına verdiğim dilekçemi geri çekmeyeceğim.Tabi onların istediği meblağı hiçbir şekilde ödemeyeceğim.”

VAATLER TUTULMADI

“Kapıma 2 kişi olarak gelen ve öğrenci olduklarını söyleyen bu satışla da puan alacaklarını söyleyerek satışı anlatan kişiler satış sırasında 'size kumbara vereceğiz bu kumbarada sadece bozuk madeni para olacak her ayın 10’un da bizden biri gelip açacak o ay içinde ne birikirse ne çıkarsa alınıp ödemeniz düşülecektir. Taksit süresi ve belli meblağ yoktur taksitleri siz seçeceksiniz denilip ikna olarak 2 ürün aldım bir tencere takımı ve su filitreli süpürge aldım ama iş sonradan değişti. Ödeme aksiliklerden dolayı ilk taksit geciktirdim şimdi 2. taksitim gelmeden elemanınız beni arıyor ödemeniz gecikti 2. taksitiniz geldi 2 taksit birden ödeyeceksiniz deniliyor.Ben ödemem demedim ama bana (hayır ödemeyi aksatamazsınız 2 sini birden ödeyeceksiniz diye şart koşuluyor)sizin senetlere de şahsen yazı yazdım süresizdir diye bu nasıl bir firma prensip şeklidir. Aksilikler insanlar için ben ilk ödemeyi yapacağım ama benden 2 ödeme birden nasıl zorla talepte bulunuyor. “

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA