• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dikkat çeken terör ziyareti
25 Temmuz 2017 Salı 11:41

Dikkat çeken terör ziyareti

İngiltere Ordusu'nun komutanlarından Rupert Jones, Rakka'da terör örgütü YPG'yi ziyaret etti.

Ortadoğu'da her fırsatta PKK'nın uzantısı olan YPG ve PYD'yi ziyaret eden, destek veren Amerikalı, İngiliz komutanlar teröristlerle temaslarına devam ediyor.

JONES YPG'LİLERİ ZİYARET ETTİ

Birleşik Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Harekâtı (CJTF-OIR) İngiliz Komutanı Rupert Jones Rakka'da YPG'lileri ziyaret etti; "size her türlü siyasi, ekonomik desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ "TERÖRLE MÜCADELEDE TÜRKİYE'YLE BERABERİZ" DEMİŞTİ

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, "YPG'yi terör örgütü olarak görüyor musunuz ve onlara silah desteği sağlıyor musunuz?" şeklinde yöneltilen soruya şu cevabı vermişti: "Gerçekten bu konunun hassasiyetini iyi tanıyorum, iyi biliyorum. Ve PKK konusunda gerçekten İngiltere belki Türkiye'nin en iyi ortağıdır. Yıllarca çok yakın işbirliği yapıyoruz.

YPG ile ilgili soru çok zor bir soru. Rakka DEAŞ'ın gayri resmi başkenti oldu ve DEAŞ İngiltere için çok çok büyük bir tehlike. Kısa vadeli taktik olarak YPG ile işbirliği yapılıyor. Bunu inkar etmek istemiyorum.

Irak bölgesi hükümeti var, Kuzey Irak'ta. Sayın Barzani dedi ki, gelecek aylarda referandum yapacağını söyledi. Biz buna karşıyız. Bu şu aşamada olamaz. Kesinlikle biz bu konuda eğer Bağdat ile Erbil bir uzlaşma olursa o farklı. Fakat bu tip bağımsız referandumu uygulamak, Bağdat'ın desteği almazsanız bu tehlikeli. Ve buna karşıyız.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA