• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diğer insanlar gibi gezmek istiyorum
10 Ağustos 2012 Cuma 16:02

'Diğer insanlar gibi gezmek istiyorum'

Konya'nın Seydişehir ilçesinde 23 yıldır yürüme engelli olan Ayşe Yılmazer'e Seydişehir Ümit Çocukları Derneği'nce akülü araç hediye edildi.
Konya'nın Seydişehir ilçesinde 23 yıldır yürüme engelli olan Ayşe Yılmazer'e Seydişehir Ümit Çocukları Derneği'nce akülü araç hediye edildi.
     35 yaşındayken teşhis konulamayan bir hastalık nedeniyle yürüme yetisini kaybeden Ayşe Yılmazer, 23 yıldır yürüyemiyor.
     23 yıldır ihtiyaçlarını eşi, oğlu ve gelini tarafından karşılandığını belirten Ayşe Yılmazer, ''Ben de diğer insanlar gibi sokağa çıkmak istiyorum. Kimseye ihtiyaç duymadan gezmek istiyorum'' dedi.
     İçeride kapalı yaşamanın çok zor bir durum olduğunu vurgulayan Yılmazer, şunları kaydetti:
     ''İçeride kapalı kalmak çok zor birinin yardımı olmadan bir yere gidemiyordum. Bir yere gideceğim zaman oğlum veya eşim arabayla götürüyorlardı. Ama artık kendi başıma da bir yerlere gidebileceğim. Şuan çok mutluyum. Dört duvar arasında durmaktan kurtuldum. Bunu sağlayan dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum.''
     Dernek başkanı Münevver Yalçınkaya ise amaçlarının ilçedeki engellileri tekrar hayata bağlamak olduğunu dile getirerek, ''Umarım akülü araba, Yılmazer'in ve ailesinin hayatını kolaylaştırır. Güle güle kullanmasını diliyorum'' ifadelerini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA