• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Didem Yamanın cesedi bulundu
12 Mart 2011 Cumartesi 20:55

Didem Yaman'ın cesedi bulundu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim elemanı 31 yaşındaki Didem Yaman

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim elemanı 31 yaşındaki Didem Yaman için devam eden umutlu bekleyiş, Yeni Zelanda'dan gelen acı haber ile son buldu. Christhurch'daki depremden sonra adı kayıplar listesinde yer alan Yaman'ın cesedine ulaşıldı. Didem Yaman'ın cesedi, randevuyla gittiği sağlık kliniğinin bulunduğu alışveriş merkezi enkazında bulundu.

ÇOMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim elemanı olarak görevliyken, 4 yıl önce 'Tarih boyunca Türkiye, Avustralya, Yeni Zelanda İlişkileri' üzerine doktorasını yapmak üzere Yeni Zelanda'daki Otago Üniversitesi'ne giden Didem Yaman, 22 Şubat'ta ülkenin ikinci büyük kenti Christchurch'ta meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki deprem ardından kayboldu. Yaman, Otago Üniversitesi'nin bulunduğu Dunedin kentinde yaşamasına rağmen hafta sonu tatili için depremin meydana geldiği Christchurch kentine gitmiş, burada yanında kaldığı Çinli arkadaşı Sisi Xin ile birlikte evden çıkarken görülmüş, akibetinden haber alınamamıştı. Depremin ardından ikisinin adı kayıplar listesinde yer aldı.

Yeni Zelanda'dan acı haber

Çanakkale'deki ailesi günlerce Didem Yaman'a canlı ulaşılacağı umutlarını taşıdı. Ancak, güncerce Didem Yaman'a ulaşılamadı. Çanakkale'deki baba İzzet Yaman, kızının bulunması için çalmadık kapı bırakmadı. Depremin üzerinden uzun bir süre geçmesi nedeniyle Didem'in canlı bulunması umutları tükendi. Dün Yeni Zelanda'dan acı haber geldi. Enkaz kaldırma çalışmaları sırasında ulaşılan bir kadına ait cesedin Didem Yaman'a ait olduğunu, üzerinden çıkan kimlik belgelerinden belirledi. Ardından da Yaman'ın bir yakınına ulaşabilmek için adres araştırması başlatıldı.

Çantasındaki banka cüzdanı üzerinden araştırmaya başlayan Yeni Zelandalı yetkililer, Yeni Zeland Bank'da Didem Yaman'a ait adres bilgisi bulmaya ulaşmaya çalıştı. Bu bankada çalışan bir Türk, cesedin Didem Yaman'a ait olduğunu öğrenince Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Genel Sekreteri İdris Yılmaz'a telefon açarak durumu bildirdi. Yılmaz ise, olayın başından bu yana Didem ile ilgili çalışmalara Çanakkale'den elçilik eden ÇOMÜ öğretim üyesi Prof.Dr. Mete Tunçoku'ya ulaşıp kendisine gelen bilgiyi iletti. Bunun üzerine Yeni Zelanda'daki Türkiye Büyükelçiliği ile görüşen Tunçoku gelen bilgiyi teyid etti.

RENDEVUYLA GİTMİŞ

ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Japon Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Mete Tunçoku, bugün saat 03.30'da yaptığı telefon görüşmesinde acı haberin kendisine verildiğini belirterek, "Dün gayri resmi bir haber geldi Didem'in bulunduğu ve kimliğinin tespit edildiği yönünde. Ben de resmi olarak Büyükelçiden açıklama bekledim. Bugün saat 03.30'da Türkiye'nin Yeni Zelanda Büyükelçisi Ali Yakıtal telefonla aradı. "Maalesef haber doğru' dedi. Didem Yaman, saat 12.00'ye randevu aldığı bir alışveriş merkezindeki sağlık kliniğine Çinli arkadaşı Sisi Xin ile birlikte gitmiş. Saat 12.30 sıralarında da deprem meydana gelmiş. Zaten hem Didem'in, hem de Çinli arkadaşının cesetleri aynı binanın enkazından çıkmış. Büyükelçilik, kendilerinin bütün işlemleri yapacağını ve Didem'in cesedini uçakla İstanbul'a göndereceklerini bildirdi" dedi.

ÇOMÜ Genel Sekreteri İdris Yılmaz, bundan sonraki süreçte Didem Yaman'ın cesedinin İstanbul'a ulaşmasını bekleyeceklerini ve cesedi İstanbul'dan üniversite ambulansıyla alarak Çanakkale'ye getireceklerini söyledi

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA