• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DHKP-C operasyonunda 12 tutuklama
21 Ocak 2013 Pazartesi 09:26

DHKP-C operasyonunda 12 tutuklama

DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen 29 şüpheliden 12'si tutuklandı.
Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 29 şüpheliden 12'si tutuklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı üzerine terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle İstanbul 2 No'lu Hakimliğe sevk edilen 29 kişiden Kamile Kayır, Leyla Aracı, Doğan Karataştan, Yeliz Kılıç, Veysel Şahin, Mahir Bektaş, Alişan Gül, Güven Usta, Elif Sultan Kalsen, Dursun Göktaş, Şafak Yayla ve Fatih Özgür tutuklandı, yurt dışına çıkma yasağı getirilen 7 kişi ise 10 bin TL kefaletle serbest bırakıldı.
Aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da bulunduğu 10 avukatın mahkemedeki sorgusu devam ediyor.
Serbest bırakılan şüphelilerden Necla Can, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, yaşadıklarının bir komplo olduğunu savundu.
Demokratik kurumlara saldırıldığını savunan Can, ''Bu komployu boşu çıkartacağız. Avukatlarımızı ve tutuklanan tüm arkadaşlarımızı da serbest kalması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz'' ifadelerini kullandı.
Can, gözaltında işkenceye gördüklerini iddia etti.
Öte yandan gözaltına alınanların yakınları adliye önünde beklemeye devam ediyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA