• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Devlet tiyatrosunda Gılgameş rüzgarı
21 Ekim 2010 Perşembe 11:15

Devlet tiyatrosunda 'Gılgameş' rüzgarı

Konya Devlet Tiyatrosu (kdt), 'Gılgameş' Adlı Oyunu Sahneleyecek
Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), 'Gılgameş' adlı Oyunu sahneleyecek. Şirin Aktemur Toprak ve Gökhan Aktemur'un yazdığı Oyunun yönetmenliğini Umut Toprak yapıyor. Kondüvitliğini Devrim Salbin Kılıçözgürler'in üstlendiği Oyunun dekor tasarımı Ali Cem Köroğlu, ışık tasarımı Ersen Tunççekiç'e ait.

Destana konu olan Gılgameş'in ölümsüzlük öyküsünün anlatıldığı Oyunda, Tomris Çetinel ve Umut Toprak rol alıyor. Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 23 Ekim Cumartesi saat 15.00 ve 20.00'de izlenebilecek. KDT, Zeki Yorulmaz'ın yazdığı, Volkan Çetinkaya'nın yönettiği 'Orkestra' adlı çocuk Oyununu da beğeniye sunacak.

Dekor ve giysi tasarımı Özlem Karabay, ışık tasarımı Hakan Özdemir'e ait Oyunda, Özgür Baş, Ebru Gülerarslan, Ahmet Çökmez, Çağatay Çiftçi, Berfu Kılıç, Eren Özyalçın, Işıl Yücel rol alıyor. Oyunda, yaramaz trompet, kırılgan viyolonsel, babacan kontrbas, flüt ve titrek trompetin birbirinden çok farklı yaradılışta enstrümanlar olduğu, her birinin tek başına kendilerine özgü ses ve ezgiler yaratabilirken bu yeteneklerinin bir araya gelerek muhteşem bir müziğe dönüşeceğinin farkına varmadıkları anlatılıyor.

'Orkestra', 26 Ekim Salı günü saat 10.30'da minik izleyicilerle buluşacak

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde 19 Ekimde açılan Geleneksel Türk Sanatları sergisi 28 Ekime kadar gezilebilir.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA