• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dev tesisleri açtı, Başbakana teşekkür etti
13 Mart 2014 Perşembe 22:04

Dev tesisleri açtı, Başbakan'a teşekkür etti

Meram Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 47 milyon TL değerindeki 12 tesis, düzenlenen toplu açılış programıyla hizmete girdi.

Gülbahçe Mahallesindeki Kır Düğün Salonunda gerçekleştirilen törene Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakcı ve Mustafa Baloğlu, AK Parti 23. Dönem Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Meram Belediyesinin kardeş belediyesi olan Almanya'nın Sindenfingen Belediye Başkanı Dr. Bernd Vöhringer, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, AK Parti İl Başkan Vekili Bestami İnan, AK Parti Meram İlçe Başkanı Ulvi Bezirci, AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru, teşkilat yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Gülbahçe Mahalle Muhtarı Halil Güney, mahallelerine kazandırdığı birbirinden önemli hizmetlerden dolayı Başkan Kalaycı'ya teşekkür etti.

"Bana 5 yıl boyunca güzel ilçemiz Meram'a hizmet etme fırsatı tanıdığı için Sayın Başbakanımıza ve parti teşkilatımıza hürmetlerimi ve saygılarımı sunuyorum" diyerek konuşmasına başlayan Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, "Göreve geldiğimizde Meram Belediyemizin bir hizmet binası bile yoktu. 2011 yılı itibariyle şimdiki belediye binamıza taşındık. Şu anda en yeni belediye hizmet binamız da yapılıyor ve 3-5 ay içerisinde orası da tamamlanmış olacak. Yeni hizmet binamızın bulunduğu bölge sadece Meram'ın değil Konya'nın ana merkezi olacak"dedi.

5 yıllık dönemde yaptıkları önemli hizmet ve yatırımlar hakkında bilgi veren Kalaycı, "Bugün toplu açılışını gerçekleştireceğimiz 12 tesisin yaklaşık maliyeti 47 milyon TL'yi buluyor. Bu tesisler arasında Gülbahçe Mahallemizdeki Kır Düğün Salonu, Berlika Parkı ve Konya'nın ilk ikiz kapalı yüzme havuzuyla birlikte Pamukçu mahallesindeki Geleneksel Türk Sporları ve Atlı Rehabilitasyon Merkezi, Gödene Mahallesindeki spor salonu, Harmancık ve Osmangazi Sosyal Tesisleri, Alavardı Aile Yaşam Merkezi, Köyceğiz Mahallesi Huzur Kafe yer almaktadır. Ayrıca restorasyonunu tamamladığımız Augustus Otel, Tarihi Yıldız Köşkü,  Şükran Mahallesindeki tarihi evler de hizmete giriyor" dedi.

Alavardı Mahalle Muhtarı Mustafa Becerik, tüm muhtarlar adına Meram'a kazandırdığı birbirinden önemli yatırımlar nedeniyle Başkan Kalaycı'ya plaket takdim etti. Kendi mahallesine de çok güzel yatırımlar yapıldığını kaydeden Muhtar Becerik, "Belediyemizin mahallemize kazandırdığı güzel bir parkta yaşlı bir nenemiz bana; 'Bu hizmetleri yapan babayiğidi alnından öp' dedi. Ben de bu teyzemizin isteğini yerine getiriyorum" dedi.

Almanya'nın Sindenfingen Belediye Başkanı Dr. Bernd Vöhringer ise, "Konya'da bize gösterdiğiniz misafirperverlikten dolayı  çok teşekkür ediyorum. Şehrimizde yüzde 8 oranında Türkiye vatandaşı yaşıyor. O nedenle bizler Türk - Alman dostluğuna büyük önem veriyoruz" diye konuştu.

AK Parti 23. Dönem Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, "AK Parti belediyeciliği laf etmeyi gerektirmiyor, anlatmayı gerektirmiyor. 'Ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz, Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde' diye bir söz vardır. Bizim anlayışımızda laf yapmaktan ziyade hizmetle konuşmak esastır" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, "2004'te belediye başkanı seçildiğimde bir büyüğüm bana; 'Evladım bu koltuklar berber koltuğu gibidir. Bugün sen oturursun, yarın başka biri. Önemli olan şerefinle, onurunla gelip arkanda güzel hizmetler yapmaktır. Ben gerçekten Meram Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Görev süresince Meram'da unutulmayacak hizmetler yaptı. Bundan sonra bayrağı Fatma Toru Hanımefendi alacak ve  o da güzel hizmetlerde bulunacak" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin bir hizmet hareketi olduğunu vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ise, "Değerli başkanımız Serdar beye yaptığı hizmetler için Konya adına çok teşekkür ediyorum. Hadimi Hazretleri'nin 'Kâmil odur ki koya her yerde bir eser; Eseri olmayanın yerinde yeller eser" diye bir sözü var. Biz görüyoruz ki Serdar kardeşimizin yerinde yeller esmeyecek. Fatma kardeşimiz de onun bıraktığı yerden meşaleyi alarak daha yükseklere taşıyacak" şeklinde konuştu.

Törende son konuşmayı yapan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise Konyalılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: "12 yılda yapılan 5 seçimde de Konya partimize sahip çıktı, ülkesine sahip çıktı ve bize güvendi. Sizin bize duyduğunuz bu güvene layık olmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya gayret ediyoruz. AK Parti'nin anlayışında hizmet esastır. Az önce belediye başkanımız yaptığı hizmetleri anlattı. Tebrik ediyorum. Bundan sonra görevi devralacak arkadaşlarımız çıtayı daha da yukarı çıkarmak için mücadele edecek."

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Bakan Yardımcısı Fatih Metin'e günün anısına Konevi Camii'nin maketini hediye etti.

Konuşmaların ardından protokol mensupları tarafından 12 tesisin toplu açılış kurdelesi kesildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA