• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dev projede Türkiyenin gücünü gösteren vade
19 Aralık 2014 Cuma 14:44

Dev projede Türkiye'nin gücünü gösteren vade

Bugün finansal kapanışı yapılan 540 milyon euroluk Adana sağlık tesisinin kredi anlaşmasında ilk niteliği taşıyan bir vadeye imza atıldı.

Rönesans Holding Grup Şirketlerinden Rönesans Sağlık Yatırım olarak, Kamu Özel Ortaklığı ile yapılan Şehir Hastaneleri projeleri için (Public Private Partnership-PPP) önemli bir adım attı. Adana Entegre Sağlık Kampüsü Finansal Kapanış Anlaşmasına ilişkin imza töreni bugün gerçekleştirildi.

Dev sağlık tesisi için uluslararası bankalar sıraya girerken 540 milyon euroya 18 yıl vade yapılması ise konuşmacılar tarafından Türkiye'nin hangi noktaya geldiğinin göstergesi olarak yorumlandı.

MALİYETİ YARIM MİLYAR DOLAR

Töreni'nin açılış konuşmasını yapan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Adana'da inşaa edilecek sağlık tesisinin bin 550 yatak kapasiteli ve 540 milyon euro maliyetli bir iş olduğunu dile getirerek bu işi Fransız Meridiam Uluslararası Yatırım Fonu ile işbirliği içerisinde gerçekleştireceklerini söyledi.

9 BANKA VOLTRAN OLUŞTURDU

Dev tesisin finansmanında uluslararası 9 bankanın korsorsiyum oluşturduğunu, 110 milyon euroluk kısmının ise Meridiam ve Rönesans Holding'in öz kaynaklarından karşılanacağını ifade etti.

18 YIL VADE İLE DÜNYADA İLK

Bu projede kullanılan kredinin vadesinin 18 yıl olduğunu da sözlerine ekleyen Ilıcak, bunun da dünyada böylesi bir kredi için en uzun vade anlamına gelebileceğini belirtti. Ilıcak konuşmasının sonunda kendilerinin üstlendiği sağlık yatırımlarının büyüklüğünün 1 milyon 833 bin m2 olduğunu ve tüm bu yatırımların toplam tutarının ise 2 milyar avroyu aşacağını söyledi.

FRANSIZLAR İLK ŞÜPHEYLE BAKTI

Toplantıda konuşan Fransız Meridiam Uluslararası Yatırım Fonu Kurucu Ortağı ve CEO’su Thierry Deau ise Adana toplumu için yatırım yaptıklarını ve bu yatırım kararını aldıklarında Fransa'da bu duruma şüpheyle bakıldığını söylerek konuşmasını şöyle sürdürdü; '' Ancak İstanbul'a geldik ve burada bir ofis açtık, Bu ofisde çok başarılı Türk mühendisler çalışıyor.  Uykusuz gecelerin ardından ilk finansal kapanışımızı gerçekleştirdik. Rönesans ile 2 milyar euronun üstünde bir iş yapacağız. Bunlar Türkiye'nin parlak geleceği ile oluyor.''

BAKAN İKİ GÜCE İŞARET ETTİ

Törenin devamında konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise böylesi büyük bir proje için verilen vadeye dikkat çekerek bu algının arkasındaki güce işaret etti. 540 milyon eurolu bir projede 18 yıl vadeli bir kredi sözleşmesine imza atılmış ise bu gücün arkasındaki güce önem verilmesi gerektiğini söyleyen Müezzinoğlu konuşmasına şöyle devam etti; ''Bunun arkasındaki güç milli iradedir. Milli iradeden sonraki güç ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır.''

95 BİN YATAK İLE DÜNYA LİDERİ OLACAĞIZ

Önümüzdeki dönemlerde yeni yatırımlarında hayata geçirileceğini aktaran Müezzinoğlu, bu yatırımların toplam tutarının ise 9 milyar dolar civarında olacağını belirtti. 32 bin yatak kapasiteli 216 hastanenin inşaatının devam ettiğini ve bunların da 2016 sonu gibi hizmete geçeceğini söyleyen Müezzinoğlu, Türkiye'nin 2018 sonunda 95 bin yataklı modern hastanelere sahip dünyanın tek ülkesi olacağını da dile getirdi.

Kenan Biter - Tuğba Kırılmaz / Haber7

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA