• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dev park tasarımıyla dikkat çekiyor
10 Mayıs 2011 Salı 12:38

Dev park tasarımıyla dikkat çekiyor

Selçuklu Belediyesi tarafından Sancak Mahallesine yapılan Sancaktepe Parkının Açılışı 11 Mayıs 2011 Çarşamba günü düzenlenen törenle açılıyor.

Selçuklu Belediyesi Sancak Mahallesi Beste Sokakta 50 bin m²’lik alana sahip yeni bir parkı daha hizmete sunuyor. Mahalle halkının her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecek niteliklere sahip Sancaktepe Parkı, tasarımı ve kullanışı açısından dikkat çekiyor. 11 Mayıs  Çarşamba günü saat: 11:00 de düzenlenecek törenle açılışı yapılacak olan Sancaktepe Parkı, Piri Reis Parkından sonra bölgede önemli bir ihtiyacı karşılayacak.

Kısa bir sürede yapımı tamamlanan Sancaktepe Parkında,  1982 adet bitki, 24 kamelya, 4 büyük aydınlatma projektörü, engelli oyun grupları, 12 fitnes sahası, oyun alanlarında kauçuk zemin, 36 oturma bankı, yürüyüş yolları, basketbol sahası ve kültürel donatı alanları bulunuyor. Bölgenin cazibe merkezlerinden biri olan ve her yaş gurubuna hitap edecek, çoğunluğu açık mekânlar içinde tasarlanan proje de dinlenme, eğlence, sportif faaliyet alanları da yer alıyor. 3 metre yüksekliğinde 1100 m² alana sahip dolgu tepe ile iki büyük çocuk oyun alanı bulanan parkta ahşap ve fiber glas tasarım dikkat çekiyor.

Selçuklu’yu park ve yeşil alanların yoğun olduğu bir kent haline getirmeyi planladıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Park ve yeşil alanların yapılmasına öncelik veriyoruz.. Bu çerçevede Sancak Mahallesinde 50 bin m²’lik alana sahip yeni ve farklı bir park hizmete sunuyoruz. 7'den 70'e herkesin faydalanabileceği nitelikte donanımlara sahip parkın tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyor, açılış törenine davet ediyorum” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA