• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dev firmalardan beklenmedik karar
12 Şubat 2014 Çarşamba 09:25

Dev firmalardan beklenmedik karar

Darty, Electro World gibi elektronik zincirlerin ardından, Leroy Merlin ve Baumax gibi yabancı yapı marketlerin de Türkiye pazarından çekileceği dile getiriliyor.

Yabancı yapı market zincirleri, yabancı elektronik zincirler gibi birer birer Türkiye pazarındançekiliyor. Geçen yıl yaşadığı zarar nedeniyle Türkiye'deki varlıklarını satan Alman yapı marketi zinciri Praktiker'den sonra Fransız Leroy Merlin ve Avusturyalı Baumax'ın da Türkiyepazarından çekileceği konuşuluyor. 

2010 yılında Türkiye pazarına giren Leroy Merlin'in, beklediği verimi alamayınca ülkeden ayrılma kararı aldığı söyleniyor. 4 yıl içinde Ankara ve Bursa olmak üzere 2 mağaza açan Fransız şirketin '5 yılda 40 mağaza' hedefi vardı.

SESSİZ SEDASIZ GELMİŞTİ 

Fransız yapı market zinciri Leroy Merlin dört yıl önce, sessiz sedasız Türkiye pazarına girmişti. Şirket, Bursa'dan sonra ikinci mağazasını Ankara'da faaliyete açtı. 

Türkiye pazarından 6 ay içinde çekileceği belirtilen şirketin bu kapsamda stoktaki ürünleriniyüksek oranlı indirimlerle eritme kararı aldığı söyleniyor. 

Groupe Adeo bünyesinde yer alan zincir 1923 yılında Adolphe Leroy ve Rose Merlin tarafından kurulmuş.

7 MAĞASI BULUNUYOR 

35 yıl önce Avusturya'da kurulan daha sonra uluslararası pazarlara açılan Avusturyalı dev yapı marketi Baumax'ın da Türkiye pazarından çıkacağı konuşuluyor. Bir süre önce İstanbul'da mağaza açan şirket, 9 yakın ülkede, toplam 159 marketi ve 11 bine yakın çalışanıyla faaliyet gösteriyor. 

Baumax Yapı Marketleri'nin Türkiye'de Samsun, İzmir, İstanbul, Ankara, Bodrum, Eskişehir ve İzmit'te olmak üzere 7 mağazası bulunuyor.

KOÇTAŞ LİDER

Yapı market pazarında şu anda, Koç Holding ve İngiliz Kingfisher ortaklığı olan 'Koçtaş' lider konumda. Koçtaş'ın lider olduğu yapı market sektörünün toplam büyüklüğü 10 milyar dolar seviyesinde, sektördeki organize perakendenin payı ise yüzde 13'lerde. Sektörde geleneksel kanalların ağırlığı halen devam ediyor. 

Koçtaş'la birlikte aynı sektörde faaliyet gösteren diğer markalar arasında da Tekzen, Alman Bauhaus ve Fransız Conforama var.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA