• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dershanelerin dönüşümü resmen başladı
15 Mart 2014 Cumartesi 09:30

Dershanelerin dönüşümü resmen başladı

Gül'ün onayının ardından Resmi Gazete'de yayınlanan kanunla getirilen düzenleme ile ‘dersane'lerin özel okula dönüşümü resmen başladı. MEB'de 14 genel müdürden üçü değiştirildi.

Dersanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ünonayının ardından yürürlüğü girdi.

Dün Resmi Gazete'de yayınlanan kanunla getirilen düzenlemelerle Özel Öğretim Kurumları Kanunu'ndan "dershane" tanımı çıkarıldı.

Artık ortaöğretim ile yükseköğretime giriş sınavlarına veya bu sınav ve derslere hazırlık niteliğinde kurs açılamayacak.

'TALİM TERBİYE'DEN 2 ÜYE GİTTİ

Dershaneler eğitim öğretime 1 Eylül 2015'e kadar devam edebilecek, 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonuna kadar özel okula dönüşecekler. Kanunun yürürlüğe girmesiyle Bakanlıktaki kadro değişimleri de başladı. 14 genel müdürden 3'ü değiştirilirken 2 Talim Terbiye Kurulu Üyesi görevden alındı. Özel Öğretim Genel Müdürü Mehmet Küçük görevden alınırken yerine Ömer Faruk Yelkenci, Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürü Mustafa Baloğlu'nun yerine ise Yurdagül Aydoğan getirildi.

AYDOĞAN'IN YERİNE BOZKURT

Destek Hizmetleri Genel Müdürü Yusuf Esener ise görevden alınan diğer genel müdür oldu. Yasayla birlikte kurulan Yurtdışı ve Yüksek Öğrenim Genel Müdürlüğüne de Semih Aktekin getirildi.

81 il milli eğitim müdüründen 12'si ise merkeze çekildi. Değiştirilen 12 İl Milli Eğitim Müdürü'nün 10'unun yerine atama yapıldı. Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'ın yerine Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt atandı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar merkeze çekildi. Yerine vekaleten şube müdür yardımcısı Mustafa Bilici atandı. Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Hatay Milli Eğitim Müdürü Halil Sanlı, Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Siirt Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Aksaray Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri Yalova Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, Osmaniye Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ile Kastamonu Bekir Aksoy da görevden alındı.

İKİ YENİ GENEL MÜDÜRLÜK

Bu arada 140 daire başkanından 23'ü değişti. 5 olan müsteşar yardımcısı 7'ye çıkarıldı. Ayrıca Yurtdışı ve Yüksek öğrenim Genel Müdürlüğü ve Ölçme Değerlendirme ve SınavHizmetleri Genel Müdürlüğü olmak üzere iki yeni genel müdürlük kuruldu.

YURTDIŞINDAKİ TÜRK OKULLARI İÇİN YENİ BİRİM

Yeni kurulacak "Yurtdışı ve Yüksek öğrenim Genel Müdürlüğü"nün önümüzdeki dönemde yurtdışında MEB'e bağlı yeni okullar kurması gündemde. MEB üst düzey kaynakları, başta Orta Asya, Balkanlar ve Afrika'da çok sayıda ülkeden Milli Eğitim'in yeni okullar açması için talep bulunduğunu söylediler. Bu yeni genel müdürlük aynı zamanda YÖK'le ilgili denklik işlerinden de sorumlu olacak.

Bu arada Milli Eğitim kaynakları, Bakanlığın YÖK'ün neredeyse üç katı kadar sınav yaptığını ve bu ağır  yükünün kaldırılması için sınavlara ve ölçme değerlendirmeye bakan biriminyeni kurulacak "Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü" ile tek çatıaltında, daire başkanlığı yerine genel müdürlük olarak ihdas edileceğini belirttiler.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA