‘Deri dericiden alınır’

Deri giymek isteyen vatandaşların dericiden alış veriş yapmaları gerektiğini ifade eden Ceylan Deri Giyim sahibi Hüseyin Şahin, “Deri giyim doğru yerden alınırsa, hem şıklık hem de uzun süre kullanım açısından kumaştan daha uygun” dedi.
‘Deri dericiden alınır’

Ceylan Deri Giyim sahibi Hüseyin Şahin deri giyimi ile ilgili Yeni Haber’e özel açıklamalarda bulundu. 1990 yılından bu yana deri konfeksiyon üretim ve satışıyla uğraştığını ifade eden Hüseyin Şahin, Konya’da irili ufaklı çok dericinin olduğunun fakat üretim ayağı olmayan ve daha küçük çapta yapan firmaların işi bıraktığını söyledi.

deri--(1).jpg

BÖRKLER TERCİH EDİLİYOR

Ham koyun derisini deri ceket haline getirdiklerinin altını çizen Şahin,  “Ağırlıklı olarak bay bayan deri ceket, yelek ve kışlık kürk satışını yapıyoruz. Ürünlerimizin yüzde 60’ı ilkbahar ve sonbahar ürünlerine dönük olarak satışlarını gerçekleştiriyoruz. Yazın çok sıcak iki ay hariç 10 aya hitap eden deri giyim mevcut.  Ayrıca deri parçalarından deri şapka börk, bayan çantası da üretiyoruz” diye konuştu. 

deri--(2).jpg

MODA DERİNDEN TAKİP EDİLİR

Derinin doğal olmasından dolayı tercih edildiğinin altını çizen Şahin, “Yiyecekte nasıl doğal tercih edilirse deri de giyim için öyledir. Naylonda sıcak tutar ama terler soğursun ve hasta olursun. Sağlık yönünden tercih edilmesi gerekir.  Fiyatları diğer ürünlere yüksel olduğu için üzerinizde daha şık durur. Modayı ilk önce giyimde deri takip eder. En yeni giysiler deride görülür.  Biz kuzu derisi kullanılıyoruz. Yünüyle beraber güzel olandan kürk üretiliyor. Biraz daha kalın olanlar kışlığa dönük bir kısım daha ince olanlar mevsimlik olarak üretiliyor ”şeklinde konuştu.

huseyin-sahin--(1).jpg

DERİ ŞIKLIK DEMEK

Fiyatları uygun hale getirerek, deri giyimini cazip hale getirdiklerinin altını çizen Şahin, “Bay ve bayan ürünlerde yarıya yarıya yoğunluk yaşanıyor. 30-50 yaş en fazla giyilen dönem ama 7’den 70’e herkes giyiyor.  Gençler sıcaklıktan ziyade görüntü isterken ileri yaşlardaki müşterilerimiz sıcaklık kullanabileceği ürün istiyor. Üretimden başladığımız için piyasada bilinenin aksine bir uygunluk var. İnsanlar sadece alışveriş merkezlerinde gördüğü için yüksek rakamlı görüyor. Bu da deri hakkında yanlış algı oluşturuyor. Doğru yerden alınırsa deri hem şıklık ve hem de uzun süre kullanım açısından kumaştan daha uygun.  Bilinen aksine yüksek değil. Doğru yerden doğru ürünü almak gerekiyor” dedi.

deri--(3).jpg

KONYA’DA HER MEVSİM DERİ GİYİLEBİLİR

Konya’da derinin her mevsimde giyilebileceğini belirten Şahin, “Türkiye’de iklim olarak en fazla deri giyilebilen bir yer Konya. Her mevsim giyilebiliyor. Fiyatlarımız uygun olduğu için Konya’ya misafir gelen vatandaşlarımızdan da ilgi görüyoruz.  Fransa’ya ihracatımız var.  Deri ceket çalışmaya ve sağlamlığa yönelik hitap ediyordu. Şu anki deri ceketler hafif insanı yormayan estetik ince eskiye nazaran biraz daha titiz kullanılması gerekiyor. Aşırı yağışlardan kaçınılması gerekiyor. Çünkü deri doğal olduğu için gözenekleri vardır. İmitasyondan da farkı budur” diye konuştu.

YÜZDE 90 KURBAN DERİSİ KULLANIYORUZ

“Kullandığımız ürünlerin yüzde 90’ı kurban derisidir” diyen Şahin, “Derinin ütüsü yok yenilenebilir, boyanabilir tamir edilebilir. Kumaşa uzaktan bile ısı geldiği zaman erir. Deriye uzaktan geldiği zaman erimez. Ama ateşle test yapmak doğru değil. Derideki sıcaklığı insan cildine değer gibi hissedersiniz.  Deri konfeksiyoncudan değil mümkünse üreticisinde alınması gerekiyor” dedi.
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ