• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Derdimiz süreci başarılı bir şekilde yürütmek
07 Mart 2013 Perşembe 19:19

'Derdimiz süreci başarılı bir şekilde yürütmek'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı tutanaklarına ilişkin, "Biraz sabırlı olursak medya dünyasından arkadaşlar sızdırmayı açıklayabilir. Onlar biliyorlar ve onların açıklaması gerekir....

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı tutanaklarına ilişkin, "Biraz sabırlı olursak medya dünyasından arkadaşlar sızdırmayı açıklayabilir. Onlar biliyorlar ve onların açıklaması gerekir. Ama biraz sabretmek lazım. Açıklamamaları durumunda biz açıklayabiliriz" diye konuştu.

Erdoğan, ''(Terör örgütü PKK'nın elinde bulunan kamu görevlileri ve askerlerin serbest bırakılması) Bunun bir şova dönüştürülmesini arzu etmiyoruz. Çünkü ikinci bir Habur yaşamak da istemiyoruz. Şu çözüm sürecine bir gölge düşmeden bu iş başarılsın istiyoruz. Çünkü buradaki bütün dert bu sürecin başarılı bir şekilde sürdürülmesidir'' dedi.

Erdoğan CHP'nin Esad ile görüşmesiyle ilgili şunları söyledi. "Sayın Esad demeyeceğim artık çünkü o geride kaldı. Esad Türk hükümetinden tabi ki şikayet edecek. bu ülkenin ana muhalefet partisi bu zalimle hangi amaçla görüşüyor ve ülkemize yeri geldiği zaman saldırıda bulunan bir rejim var ve Türk hükümetini BM 'e şikayet edecekmiş. 250 mülteciyi topraklarımızda barındırdığımız için mi şikayet edecek. Orada bir soykırım uygulanıyor bunun için mi bizi şikayet edecek."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'in, adeta ''soykırım katliamı'' gerçekleştirdiğini ve bir devlet terörü estirdiğini belirterek, ''Bunun için mi bizi BM'ye şikayet edecek? BM, herhalde böyle bir zalimin, böyle bir diktatörün müracaat kapısı değildir. Çünkü BM'nin asli görevi, kuruluşundan bu yana dünya barışına hizmet etmektir. Dünyada iç savaşlara veya savaşlara yandaş olmak değil'' dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA