• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Derbentte kayak merkezi ikinci kez incelendi
03 Mayıs 2012 Perşembe 14:37

Derbent'te kayak merkezi ikinci kez incelendi

Konyanın kayak merkezi olması için çalışmalar yürütülen Derbent Aladağ, Spor Genel Müdürlüğü ve Kayak Federasyonunu tarafından görevlendirilen 3 kişilik uzman heyet tarafından ikinci kez incelendi.
Konya’nın kayak merkezi olması için çalışmalar yürütülen Derbent Aladağ, Spor Genel Müdürlüğü ve Kayak Federasyonu’nu tarafından görevlendirilen 3 kişilik uzman heyet tarafından ikinci kez incelendi.

Derbent ilçesine gelen Spor Genel Müdürlüğü ve Kayak Federasyonu’ndan 3 kişilik uzman heyet, Mayıs ayı olmasına rağmen hala bir bölümünde beyaz örtünün gözlenebildiği Aladağ’da incelemeler yaptı. Aladağ’ın tamamen karla kaplı olduğu Şubat ayında bölgede ilk incelemeyi yapan heyetin hazırladığı raporda, bölgedeki kayak alanları ile ilgili olarak, “Yapılan etüd ve gözlemlerde Aladağ’ın bin 850 rakımlarından başlayıp 2 bin rakımındaki alanların eğim-uzunluk, genişlik-toplanma alanı ve kar seviyesi olarak uygun olduğu gözlenmiştir’ şeklinde ifadelere yer verilmişti. "Bu alana yapılacak mekanik tesislerin toplanma alanları, tesis çeşitleri, alt ve üst istasyon yerlerinin yazın tekrardan etüd edilerek belirlenmesi gerekmektedir" denilmişti.
Kayak Federasyonu’ndan Mustafa Sağlam, Tesisler Daire Başkanlığı uzmanı Hasan Sağlam ve Kayak Federasyonu Teknik Sorumlusu Hasan Hüseyin Okkalı’dan oluşan teknik heyet Aladağ’daki ikinci incelemesini tamamladı. Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Mayıs ayı olmasına rağmen hala bazı bölümlerinde beyaz örtünün görülebildiği Aladağ’da ikinci kez etüd ve inceleme yapan heyetin kendilerine aktardığı görüş ve değerlendirmelerin müspet olduğunu duymanın kendilerini oldukça mutlu ettiğini söyledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA