• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Derbent Aladağ istikbal vadediyor
11 Şubat 2019 Pazartesi 17:07

Derbent Aladağ istikbal vadediyor

Konya’nın kış sporları merkezi haline gelen Derbent Aladağ’ın misafirleri bu kez kent yöneticileriydi. Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kış etkinliklerinde buluştu.
İkiliye Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da eşlik etti. Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Derbent Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen kış etkinliklerinde Aladağ'da bir araya gelerek, kayak merkezi oluşturulacak alanda incelemelerde bulundu.
      Vali Cüneyit Orhan Toprak, “Halkımızın mekanik bir tesis olmamasına rağmen büyük bir coşkuyla ve büyük bir istekle buraya geldiklerini görüyoruz. Bizim için önemli olan ailelerin bir arada vakit geçirmesi. Evde ayrı odalarda bilgisayarın başında oturan çocuklar ve anne, babalar Aladağ’da akşama kadar birbirinin kızağını çekiyor, beraber kayıyor ve karın tadını çıkartıyor. Bu da şunu gösteriyor. Konya’da böyle bir kayak tesisine ihtiyaç var” dedi. Kendisinin de kayak sporları ile yakından ilgilendiğini hatırlatan Vali Toprak, “Karın çok iyi biriktiği noktalar var. İnşallah bunları değerlendirdiğimizde burası istikbal vadediyor. Master planını uygulamaya geçirmek şu aşamada gerçekçi gözükmüyor. Kamu kaynaklarının tasarruf ilkeleri içerisinde harcandığı bu dönemde kayak tesisine çok büyük rakamların harcanmasını ben çok mantıklı görmüyorum fakat, bizim kendimize göre bazı düşüncelerimiz var. Benim burada vali olarak ilk amacım, önümüzdeki sezon için inşallah kayakla bir pistin üzerinde mekanik tesisleri kurup kayak yapma imkanını sağlamak” ifadelerini kullandı.
Konya’nın Aladağ Kayak Merkezi’ne olan yoğun ilgisinden dolayı mutlu olduklarını ve tesisleri kazandırmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da “İnşallah bu projeyi tüm Konya olarak hayata geçireceğiz. Şu anda Konya’nın bu projeye ihtiyaç duyduğunu herkes gözlemliyor. Kaldı ki burayı sadece kayak tesisi olarak düşünmemek gerek. Burası 365 gün doğa sporlarıyla Konya’nın ihtiyacına cevap verecek. Ben bu projenin inşallah hiç olmazsa birinci etabının en kısa zamanda yapılacağına inanıyorum” dedi.
val-1.jpg
val-2.jpg
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA