• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Depremzede öğretmen Konyaya getirildi
26 Ekim 2011 Çarşamba 15:35

Depremzede öğretmen Konya'ya getirildi

Van'ın Erciş ilçesinde depremde yıkılan binanın enkazdan 3 saat sonra kurtarılan Mustafa öğretmen, tedavisine devam edileceği memleketi Konya'ya getirildi.
Van'ın Erciş ilçesinde depremde yıkılan binanın enkazdan 3 saat sonra kurtarılan Mustafa öğretmen, tedavisine devam edileceği memleketi Konya'ya getirildi.
     Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde tedavi gören Mustafa Cansız(24), gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık iki ay önce Van'ın Erciş ilçesine bağlı Gözütok köyü Banu Kız İlköğretim Okuluna sınıf öğretmeni olarak atandığını belirtti.
     İki öğretmen arkadaşıyla birlikte beş katlı bir binanın dördüncü katında oturduklarını ifade eden Cansız, her hafta sonu olduğu gibi arkadaşlarıyla birlikte evde sohbet ettiklerini söyledi.
     Deprem anında ilk önce bir titreme yaşadıklarını belirten Cansız, ''Arkadaşıma aşağı kaçalım mı? diye sordum. Hemen sonrası duvarlar çatlamaya başladı. Ne olduğunu anlamaya fırsat bile bulamadan kendimizi kapkaranlık bir ortamda bulduk'' dedi.
     Cansız, enkazda kaldıkları 3 saat boyunca yanında bulunan öğretmen arkadaşıyla konuştuğunu, panik yapmamaya ve bilincini kaybetmemeye çalıştığını bildirdi.
     Arkadaşıyla beraber nefesleri yettiğince bağırarak seslerini duyurmaya çalıştıklarını anlatan Cansız, enkaz altında artçı sarsıntıları hissettiğini ve bazen ümitsizliğe kapıldığını aktardı.
     Enkazda kaldığı zaman diliminde sürekli bilincinin yerinde olduğunun altını çizen Cansız, ''Üzerimde bir beton yığının olduğunu hatırlıyorum. Bizi kurtarmak için üzerimizde çalışanların çıkardığı her ayak sesi adeta yaşama umutlarımızı tekrar yeşertti. Sonra balyoz ve kepçe seslerini duyunca kurtulacağımıza olan inancımız daha da yoğunlaştı. Beni kurtaranlar hızır gibi imdadıma yetişti'' dedi.
     Cansız'ın babası Osman Cansız ise deprem haberini televizyondan öğrendiğini, haberi alır almaz hemen telefona sarıldığını ancak oğluyla iletişim kuramadığını kaydetti.
     Akşama kadar oğluna ulaşamadığını ve paniklemeye başladığını ifade eden Cansız, ''İnsan çaresiz kalıyor, ne yapacağını bilemiyor. Akşama doğru iyice tedirgin olmaya başladım. Mustafa'nın yaşadığı haberini oradaki arkadaşları verdi. Yaşadığını duyar duymaz hemen Van'a gittim ve tedavisi için Konya'ya getirdim'' diye konuştu.
     Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mustafa Yel de genç öğretmenin durumunun iyi olduğunu, üzerine kiriş düşmesi sonucu sağ kol ve elinde kırıklar olduğunu kaydetti.
     Yel, kas ve yumuşak dokulardaki ezilmeler nedeniyle diğer branştaki doktorlarla birlikte hareket ettiklerini bildirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA