• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Deprem felaketi ve kanser...
27 Kasım 2011 Pazar 14:16

Deprem felaketi ve kanser...

Van'da yaşanan deprem felaketinin ardından kanser hastası kızının düzenli tedavisi için Konya'ya gelen 16 çocuklu Mehmet Tanlak'ın yürek burkan dramı depremle ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, yaptığı iki evlilikten 16 çocuğu olan, 3 çocuğu da ölen Mehmet Tanlak (51), bazı yakınlarını ve tanıdıklarını kaybettiği depremde Van ile Erciş arasındaki köylerinde bulunan evleri de kullanılamaz hale geldi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun desteğiyle tedavisi devam eden lösemi hastası kızı Gülcan (16) ve ablasına verdiği ilikle yaşama tutunmasını sağlayan Netice'yi (13) de yanına alarak Konya'ya geldi.

Kızını belirli aralıklarla tedavi için Ankara'ya götüren Tanlak'ın Van'da kalan ailesi ise çadırda yaşamını sürdürüyor.

İnşaat işçisi Mehmet Tanlak, ilkokul 5. sınıftayken yatalak annesine bakacak kimse olmadığından babasının, kendisini zorunlu olarak evlenmiş ve boşanmış 15 yaş büyük Perişan ile evlendirdiğini söyledi.

İki evlilik, 16 çocuk

Çocuk yaşta baba olduğunu, yaptığı zorunlu evlilikten 5 çocuğu bulunduğunu belirten Tanlak, çalışmak için gittiği il dışında yaklaşık 15 yıl önce eşinin doğum sırasında ölüm haberini aldığını dile getirdi.

Bebeklerinin birkaç ay yaşadıktan sonra öldüğünü ifade eden Tanlak, ''Çok zor günler yaşadım. Hem eşimi hem bebeğimi kaybettim. Evlat acısını yaşadım. Bir süre sonra hayatımı eşim Gülsüm ile birleştirdim. Bu evlilikten 11 çocuğum oldu. Devletin desteğiyle zor şartlarda geçinmeye çalışırken deprem oldu. Evsiz kaldık. Biz perişan olduk. Sosyal güvencem olmamasına rağmen devlet, hem depremden önce hem de depremden sonra bize çok sahip çıktı. Sadece bize değil herkese yardım elini uzatıyor'' dedi.

Kızının tedavisi konusunda yol masrafı, kalacak yer ve para konusunda neredeyse verilen destekle hiç sıkıntı yaşamadığını vurgulayan Tanlak, yaşları 1,5 ile 36 arasında değişen 16 çocuğundan ikisinin üniversite de okuduğunu bildirdi.

Tanlak, çocuklarının okuyup ülkeye yararlı bir birey olması için elinden geleni yapacağını, kendisinin çocuklarını yaşları geldiğinde sevdikleriyle evlendireceğini sözlerine ekledi.

Depreme vücudunda katater bağlıyken yakalandı

Kardeşi Netice'den 1,5 yıl önce yapılan ilik nakliyle hayata tutunan ve tedavisi devam eden Gülcan Tanlak ise, deprem anında vücudunda toplardamarlara takılan esnek boru sistemi anlamına gelen kataterin bağlı olduğunu belirtti.

Annesinin hemen boruyu çıkarttığını ve dışarıya çıkmasına yardımcı olduğunu anlatan Tanlak, korku ve panikle çıkartılan borunun canını çok yaktığını ancak hem kanseri hem de depremi yendiği için çok mutlu olduğunu kaydetti.

3 odalı bir evde kalabalık bir aileyle yaşamlarını sürdürdüklerinin altını çizen Tanlak, ne olursa olsun devletin sağladığı imkanlarla hastalığı nedeniyle ara vermek zorunda kaldığı okuluna devam ederek devlet için bir şeyler yapmak istediğini dile getirdi.

Depremzedelerden bin 144 kişi Konya'da 

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yıldız Tosun, depremin hemen ardından devletin olanaklarıyla depremzedelerin kente de gelmeye başladığını söyledi.

Tosun, oluşturulan kardeşlik ortamıyla depremzedelerin kendilerini evlerinde hissetmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, ''Depremzedeler kamu lojmanlarında, hayırseverlerin ve yakınlarının evlerinde kalıyorlar. Bunlara hem maddi hem de manevi destek veriliyor. Bin 144 kişiyle tek tek ilgileniyoruz. Özellikle kanser hastası kızıyla Konya'ya gelen Mehmet Tanlak'ın, kızının tedavisi konusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyor, onları rahat ettirmek istiyoruz. Kızılay tarafından aile eşyaları olan bir eve yerleştirilecek'' diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA