• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Deprem bölgesinde yaşam
09 Kasım 2011 Çarşamba 14:26

Deprem bölgesinde yaşam

Van'ın Erciş ilçesinde halen kamu kuruluşlarınca yürütülen enkaz kaldırma çalışmaları, yapılacak ihale sonrası özel sektör tarafından yürütülecek.
Van'ın Erciş ilçesinde halen kamu kuruluşlarınca yürütülen enkaz kaldırma çalışmaları, yapılacak ihale sonrası özel sektör tarafından yürütülecek.
    
Erciş'te yaşanan depremin ardından ilçede başlatılan enkaz kaldırma çalışmaları ve hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlçe merkezinde bulunan Vanyolu caddesindeki enkaz kaldırma çalışmalarının kamu kurumlarına ait iş makinelerince yürütüldüğü gözlendi. Kriz masası yetkilileri, enkaz kaldırma çalışmalarının, bu hafta içinde yapılacak olan ihale sonrasında, özel sektör tarafından yapılacağını bildirdi.
     Evleri ve iş yerleri yıkılan depremzedeler ise enkazların arasından polis gözetiminde değerli eşyalarını çıkartıyorlar. Polis ekipleri, özellikle geceleri ağır hasarlı binaların bulunduğu bölgelerde ve enkaz alanlarında ''hırsızlık olayı'' yaşanmaması için nöbet tutuyor.
    
     -Erciş il olsun isteği-
    
     Yaşanan depremde iş yeri yıkılan Uğur Çelebi, AA muhabirine enkazların süratle kaldırılması gerektiğini belirterek, ''Deprem iş yeri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlara devletin destek vermesini istiyoruz. Erciş'te yaşanan sıkıntıları azaltmanın tek yolu Erciş'in il yapılması ve afet bölgesi kapsamına alınması. Devlet en azından iş yeri yıkılanların yaşadığı kaybın yüzde 50'sini karşılamalı'' dedi.
     Hasar tespit çalışması yapan görevliler ise enkazların başlarına, hasarlı binanın adı ve binayla ilgili teknik bilgilerin yer aldığı tabelalar yerleştirdi.
    
     -Depremzedelere ısı yalıtım malzemesi dağıtıldı-
    
     Erciş'te hava sıcaklığının düşmesinin ardından bir tırla Erciş'e getirilen ''ısı yalıtım'' malzemeleri, Türk Kızılayı tarafından kurulan çadırkentlerdeki depremzedelere dağıtıldı. İlk aşamada 250 adet olarak dağıtılan malzemelerin ''soğuk geçirmeme'' özelliği taşıdığı ve çadırların zemin kısmına yerleştirileceği bildirildi.
     Bu arada, depremzede çocukların, ilçede kurulan çadır oyun parklarında ve çadırların arasında oyunlar oynadıkları gözlendi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA