• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Deprem bölgesinde bebek sevinci
11 Kasım 2011 Cuma 11:25

Deprem bölgesinde bebek sevinci

Van'da yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından Erciş'te kurulan sahra hastanesinde son 24 saat içinde 10 bebek dünyaya geldi.
Van'da yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından Erciş'te kurulan sahra hastanesinde son 24 saat içinde 10 bebek dünyaya geldi.
    
Erciş'teki sahra hastanesinin kadın doğum servisinde görevli doktor Samettin Çelik, 9 Kasım Çarşamba günü Van'da yaşanan 5.6 büyülüğündeki depremin olduğu gece 6, ertesi gün de 4 bebeğin dünyaya geldiğini söyledi.
     Yeni doğan bebekler ile annelerinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Çelik, ''Anne ve bebekleri 24 saat süreyle gözetim altında tutacağız. Yeni doğan bebeklere ve annelere Türk Kızılay'ı ekipleri ile koordineli olarak olarak mama ve bez yardımı yapıyoruz'' dedi.
Sahra hastanesinde ebe olarak görev yapan Hatice Aycan Acı ile Dilek Gültekin ise Van'da görev yaptıklarını ve 7.2 büyüklüğündeki depreme tanık olduklarını belirterek, yaşadıkları korku ve endişeye rağmen gönüllü olarak Erciş'te görev aldıklarını söyledi.
     Ebe Acı, hastanede görevli tüm sağlık personelinin büyük bir özveriyle çalıştığını vurgulayarak, ''Yaşadığımız korku ve strese rağmen Vanlı kardeşlerimizin yardımına koştuk. Onların bir tebessümü ve teşekkürü bize yetiyor'' diye konuştu. 
    
-Deprem bebeklerine ''sevgi bohçası'' hediye ettiler- 
    
Türk Kızılayı Erciş Yenişehir Çadır Kenti Gönüllü Koordinatörü Vildan Erözmen de yeni doğum yapan anne ve bebeklerini ziyaret ederek, her birine ''sevgi bohçası'' ile yaklaşık 1 ay boyunca yetecek çocuk bezi ve mama bıraktıklarını anlatarak, ''Bohçada, yeni doğum yapan anne ile bebeğinin acil ihtiyacı olan malzemeler bulunuyor'' dedi.
    
Sahra hastanesinde doğum yapan depremzede annelerden Yasemin Sürür ise Erciş'te yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından ailece çadırda yaşamaya başladıklarına işaret ederek, doğum sancılarının başlaması üzerine sahra hastanesine kaldırıldığını söyledi.
     Hastanede sağlıklı bir bebek dünyaya getirdiğini ve adını ''Alper'' koyduğunu anlatan Sürür, ''Tek dileğim kış gelmeden bugün doğan bebeğim Alper ile sıcak bir yuvaya yerleşmek'' şeklinde konuştu.
    
Bugün doğum yapan Nurcan Çiçek ve Mihriban Soylu da yaklaşık 20 gündür çadırda yaşadıklarını anlatarak, anne olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
     Depremzede anneler, ''Bebeklerimizle bize hediyeler getiren Türk Kızılay'ı ekiplerine teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 1 ay süreyle bebeklerimize süt, mama ve bez yardımı yapılacağı müjdesi bizi sevindirdi'' dedi.


AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA