• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Demokratikleşme Paketi öz güvenimizi artırdı
30 Eylül 2013 Pazartesi 14:18

Demokratikleşme Paketi öz güvenimizi artırdı

Edirne Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Çekiç, "Ülkemizde bu tür çalışmaların varlığı kendimize olan öz güvenimizi de artırdı" dedi.
Edirne Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği (EDROM) Başkanı Erdinç Çekiç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'ne ilişkin, "Ülkemizde bu tür çalışmaların varlığı, kendimize olan öz güvenimizi de artırdı" dedi.
 
Çekiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Demokratikleşme Paketi'nin Türkiye'ye hayırlı uğurlu olmasını diledi.
 
Paketin ülke insanının refahı ve huzuru için hazırlandığına inandıklarını belirten Çekiç, çalışmanın verimli olması için dua ve temennide bulunduklarını ifade etti.
 
Paket içerisinde Romanları ilgilendiren birkaç başlık olduğunu aktaran Çekiç, şöyle konuştu:
 
"Bu başlıklardan özellikle bir üniversitede enstitü açılması önemlidir. Var olan ekonomik ve sosyal sorunlar araştırılarak iyileştirilmeye yönelik çalışmalar yapılmasının çok olumlu olacağını düşünüyorum. Çünkü bu boyutta akademik bir çalışma yapılmadan, çözüm önerilerinin hepsi 'günü kurtarma' operasyonları olacaktı. Böyle bir girişimi, çok olumlu buluyorum. Umarım bu enstitü, Trakya Üniversitesi'nde kurulur. Biz de bu bölgede yoğun yaşayan roman nüfusu üzerinden ciddi bir veri alabiliriz."
 
Çekiç, pakette Romanlara yönelik konutlardan da bahsedildiğini anımsatarak, Romanların büyük kesiminin geçim kaynağının hurdacılık, at arabacılığı ve bahçecilik olduğu için evlerin de buna uygun olması gerektiğini ifade etti. 
 
"Ülkemizde bu tür çalışmaların varlığı kendimize olan öz güvenimizi de artırdı" diyen Çekiç, paketin Türkiye'de demokratikleşmeye ve çağdaş medeniyet seviyesine ulaşma çalışmalarına ivme kazandıracağını düşündüğünü vurguladı.
 
Çekiç, pakette yer alan seçim barajı maddesiyle ilgili de şunları kaydetti:
 
"Öte yandan, seçim barajı ile ilgili Başbakanımızın ortaya koyduğu üç seçeneğin tartışılabilir olması çok güzel. Ülkemizin menfaatlerinin gerektirdiği şekilde, ülkemiz buna karar verecektir. Ama ben tabii ki demokratik ülkelere yakışan bir seçim sistemi ve barajının, ülkenin her kesiminin temsilinin sağlandığı bir seçim sisteminin, ülkemize çok yakışacağı kanaatindeyim. Bu ülkenin birlik, beraberliği ve birbirini daha iyi anlayabilmesi, bu ülkeyi temsil eden her kesimden bir sesin olması ile daha da netleşecektir. Bu konuda da olumlu adımlar atılacağı kanaatindeyim."
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA