• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Demokratik Açılıma MGK desteği
21 Ağustos 2009 Cuma 08:16

'Demokratik Açılım'a MGK desteği

Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) toplantısı sona erdi.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısından sonra yayımlanan bildiride, ''devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü pekiştirmek, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak üzere, İçişleri Bakanlığı eş güdümünde yapılan çalışmalar hakkında Kurul'a bilgi sunulmuş ve çalışmaların devamı tavsiye edilmiştir'' denildi.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından MGK Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, toplantıda Türkiye'nin güvenliğini yakından ilgilendiren önemli iç ve dış gelişmelerin gözden geçirildiği belirtilerek şunlar kaydedildi:

''Bu bağlamda, Kurul'un önceki toplantılarında yapılan değerlendirmelerin de ışığında; devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü pekiştirmek, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak üzere, İçişleri Bakanlığı eş güdümünde yapılan çalışmalar hakkında Kurul'a bilgi sunulmuş ve çalışmaların devamı tavsiye edilmiştir.

Son gelişmeler ışığında Irak'taki durum değerlendirilmiş, Türkiye-Irak-ABD arasında oluşturulan üçlü mekanizma sürecindeki gelişmeler gözden geçirilmiş, Iraklı gruplarla yapılan temasların yararına işaret edilmiş, Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı hazırlıkları hakkında bilgi alınmıştır.

Bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında Türkiye ve dünyadaki gelişmeler ele alınmış, katma değer sağlayan Ar-Ge projelerinin artılarak sürdürülmesinin önemi vurgulanmıştır.

İki yıldır Milli Güvenlik Kurulu üyesi olarak, Kurul'un mesaisine önemli katkıda bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanı Ormamiral Sayın Metin Ataç ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Sayın Aydoğan Bababoğlu'na Kurul üyelerinin teşekkürleri ve bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve esenlik dilekleri ifade edilmiştir.''

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA