• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Demokratik açılım için devlet kadrosu kuruldu
20 Ağustos 2009 Perşembe 08:21

Demokratik açılım için devlet kadrosu kuruldu

Türkiye, Kürt meselesi başta olmak üzere yıllardır kanayan yara haline gelen sorunların çözümüne odaklandı.
Türkiye, Kürt meselesi başta olmak üzere yıllardır kanayan yara haline gelen sorunların çözümüne odaklandı. Bunun için başlatılan "demokratik açılım" projesi çerçevesinde önemli bir adım daha atıldı. Ankara'da "açılım çalışma grubu" olarak da tanımlanabilecek yeni bir kadro kuruldu.
 
Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile Başbakan'ın danışmanı İbrahim Kalın'ın da yer aldığı 'çalışma grubu'nda İçişleri, Dışişleri ve Adalet Bakanlığı'ndan bürokratların yanı sıra Milli İstihbarat Teşkilatı, Jandarma ve Diyanet'ten de görevliler var. Ekip, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a bağlı olarak çalışacak. Toplantılar ise İçişleri Bakanı Müsteşarı Osman Güneş'in ev sahipliğinde yapılacak. Yürütülen müzakerelerin değerlendirilmesi, rapor haline getirilerek Bakan'a sunulması ve izlenecek yol haritası, grubun üzerinde çalışacağı başlıca konular olarak sıralanıyor. 'Açılım çalışma grubu' ilk toplantısını yaparken, İçişleri Bakanı Atalay, dün Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'la görüşerek açılımla ilgili bilgi verdi. Konu bugünkü Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında da gündeme gelecek.

Beşir Atalay'ın koordinasyonunda bir süredir yürütülen görüşmelerin ilk turu yarın tamamlanıyor. Atalay'ın bazı siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, sendikalar, gazeteci ve aydınlardan oluşan ilk tur temasları rapor haline getirilecek. Demokratik açılımlar üzerinde çalışacak yeni çalışma grubunun ilk imtihanı da bu temasların değerlendirilmesi olacak. İçişleri Bakanı Atalay'a süreci ve temasları raporlaştıracak olan bu kadronun çalışması, Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Edinilen bilgilere göre, yeni grubun karargâhı İçişleri Bakanlığı'nda. Müsteşar Osman Güneş'in ev sahipliğinde çalışan kadro, demokratik açılımların uygulanabilirliği üzerinde yoğunlaşacak. Açılım projesinin "yol haritası"nın çizilmesinde bu çalışmalar etkili olacak. Projenin başlangıcından da ilgili kurumlardan raporlar alınmıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA