• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Demokrasi nöbetinde nikahları kıyıldı
07 Ağustos 2016 Pazar 11:02

Demokrasi nöbetinde nikahları kıyıldı

Konya’nın Ereğli ilçesinde, Demokrasi Nöbetinin 21. gününde bir çiftin kıyılan nikahına binlerce vatandaş şahitlik etti. 

Demokrasi nöbetinin adresi olan Yunus Emre 15 Temmuz Demokrasi Parkında toplanan binlerce vatandaş 21 gündür düzenlenen çeşitli etkinliklerle iradesine sahip çıktı. Demokrasi nöbetinin son gününde gerçekleştirilen nikah ise renkli görüntülere sahne oldu. Ereğli’ye bağlı Belkaya Mahallesinden Asiye ve Ramazan çifti nikahlarını demokrasi nöbetinin adresi olan Yunus Emre 15 Temmuz Demokrasi Parkında kıydırdılar. Belediye Başkanı Özkan Özgüven’in kıydığı nikahın şahitliklerini ise, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun, CHP İlçe Başkanı Bülent Ecevit Tatlıdil ve BBP İlçe Başkanı Aydın Demirtaş ve binlerce Ereğlili yaptı. MHP İlçe Başkanı İrfan Aksoy’un özel bir programı nedeniyle nikaha katılamadığını ifade eden Başkan Özgüven, Aksoy’un selamlarını iletti.
Genç çiftin nikahlarını kıyan Başkan Özgüven, demokrasi nöbetinin milli iradeye sahip çıkma adına önemli olduğunu ifade ederek, “Bu nöbet partiler üstü, siyasi üstü bir nöbettir. Bu nöbet vatan savunmasının nöbetidir. Bu nöbette hiçbir siyasi görüş ayrılığı yoktur. Her partiden her kesimden vatandaşımız bu meydanda yer almaktadır. Daha öncede belirtmiştim kırkı çıkmamış bebeklerden 90 yaşına kadar büyüklerimiz bu nöbeti birlikte tuttular. Bu inanç ve birliktelik bu vatanın bölünmeyeceğinin, 3-5 çapulcuya teslim edilmeyeceğinin kanıtıdır. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Özgüven genç çifti kutlayarak, vatana millete hayırlı çocuklar yetiştirmeleri dileğinde bulundu.
Siyasi partilerin ilçe başkanlarının ve binlerce Ereğlilinin şahitlik ettiği nikah sonunda Başkan Özgüven ve şahitler takı merasimi gerçekleştirdiler. Genç çift nikahlarını kıyan ve şahitlik eden herkese teşekkür ettiler.
Genç çiftin nikah merasimi sonrası ise bir başka gelin ve damatta ellerinde ay yıldızlı bayrak ile Demokrasi Nöbetine katıldılar.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA