• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Demirtaşa tokat gibi cevap
01 Aralık 2015 Salı 09:55

Demirtaş'a tokat gibi cevap

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC’ye yapacağı resmi ziyaret öncesinde Diyarbakır Baro Başkanı Elçi'nin öldürülmesine ilişkin HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın açıklamalarını sert ifadelerle eleştirdi.

Davutoğlu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Sayın Elçi'ye rahmet diliyorum olayın olduğu gün yapılan araştırmanın kamuoyu ile paylaşılacağını söyledim. Bu olayla ilgili spekülasyon yapanlara bir çağrıda bulunmak istiyorum; eğer gerçekten bu olayın aydınlatılması isteniyorsa niçin olay yerine giden başsavcımız, olay inceleme ekibine, hatta onlara eşlik eden baro temsilcilerine yönelik saldırılar yapılıyor? Eğer birileri bu olayın üstünün örtülmesini istiyorsa, o birileri, o saldırıları gerçekleştirenlerin arkasındaki odaklardır. Kapsamlı bir operasyonla olay yerine girmek istemdik. Sayın Demirtaş'a sormak gerek elinde hangi belge var? Her olayda devlete ve polise bağırmak, Demirtaş'ın söyleyeceği bir şey varsa onu olay yerine gidenlere saldıran teröristlere söylesin. Orada iki polisimiz de şehit oldu.

Gerekirse tek tek mahallere girilip sorumlular mahkemeye çıkacak. Herkes konuşurken bir kez daha düşünmeli. Adalet Bakanımız Diyarbakır'da Sayın Elçi'nin ailesini ziyaret edece. Bu olayın müsebbibi polisimize saldıran PKK'dır.

Olay yeri inceleme ekibimiz çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı.-Yenişafak

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA