• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Demirtaş ve Yüksekdağ topun ağzında!
03 Ocak 2016 Pazar 09:22

Demirtaş ve Yüksekdağ topun ağzında!

HDP Eş Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ’ın özerklik açıklamaları Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinde gündeme geldi. Dokunulmazlık dosyaları Meclis’e ulaştığında, AK Parti düğmeye basacak.

HDP’nin de içinde yer aldığı Demokratik Toplum Kongresi’nin geçen hafta yaptığı özerklik açıklaması dokunulmazlık tartışmasını yeniden başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle Demirtaş ve Yüksekdağ’ın bu açıklamaları ile Anayasal suç işlediklerine yönelik açıklaması AK Parti’yi harekete geçirdi. Edinilen bilgilere göre, Demirtaş ve Yüksekdağ’ın yanı sıra bazı HDP’lilerin teröre destek veren nitelikteki tutumları, Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında son yapılan görüşmede de gündeme geldi. Erdoğan’ın, HDP’lilerin teröre destek veren tutumlarının vatandaşın sabrını taşırdığı ve bu konuda mutlaka adım atılması gerektiğini Başbakan’a ilettiği öğrenildi.

Erdoğan ile Davutoğlu görüşmesinde ‘Düşünce özgürlüğü kapsamındaki’ konuşmalar hariç, HDP’liler hakkındaki dokunulmazlık dosyalarının Meclis gündemine getirilmesinin benimsendiği ifade edildi. AK Parti kurmaylarından edinilen bilgilere göre, Demirtaş ile Yüksekdağ hakkındaki fezlekeler TBMM’ye ulaştığında, Anayasa-Adalet Karma Komisyonu toplantıya çağrılacak. Toplantıda, eş başkanların yanı sıra bazı HDP’lilerin ‘Anayasal suç’ niteliğindeki dosyaları da gündeme getirilecek. AK Parti kurmayları, “Bu tip suçlar düşünce suçu niteliğinde değerlendirilemez. Açıkça Anayasal suç var. Dosyalar gelir gelmez, dokunulmazlıkların kaldırılması için düğmeye basacağız” görüşünü dile getirdi. Meclis’te halen milletvekilleri ile ilgili 330 dokunulmazlık dosyası bulunuyor. Bunlardan 160’ı HDP’lilere ait...

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?
Hazırlanan fezleke Başbakanlık’a iletiliyor. Teknik değerlendirmelerden sonra fezleke TBMM’ye gönderiliyor, burada Karma Komisyon’da ele alınıyor. Ardından suçlanan milletvekillerinin savunmaları alınıyor. Komisyon, dokunulmazlığın kaldırılmasına karar verirse, bu dosyalar doğrudan Genel Kurul gündemine giriyor ve açık oylamada en az 139 kabul oyu çıkması şartıyla, oylamaya katılanların yarıdan bir fazlasının “evet” demesi halinde ilgili milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılmış oluyor.

-TÜRKİYE

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA