• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Demirtaş: Genel başkanlığı bırakmak istiyoruz
05 Aralık 2015 Cumartesi 11:44

Demirtaş: Genel başkanlığı bırakmak istiyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Biz genel başkanlığı bırakmak istiyoruz da genel başkanlık bizi bırakmak istemiyor." açıklamasında bulunudu.

Demirtaş, Türkiye'den ve dış dünyadan HDP'den beklentinin çok yüksek olduğunu, partisinin büyük umutlar yarattığını, geleceğe dair yeni bir vizyon çizmeye çalıştıklarını söyledi.
"HDP'nin bu beklentinin hakkını vermesi lazım" sözlerine yer veren Demirtaş, önlerinde bir kongre süreci bulunduğunu, parti programlarını gözden geçireceklerini, yeni dönemi karşılayabilecek, siyaseti somut projelerle yönlendirebilecek bir aktif muhalefete doğru yöneleneceklerini anlattı.
Demirtaş, tüm il ve ilçelerde "Nasıl bir HDP?" sorusuna yanıt arayışı içerisinde bulunduklarını belirterek, isim düzeyinde yeni açılımlar olup olmayacağının, partinin genişleme kararı alıp almayacağının kongre öncesi yapılacak iki günlük konferanslarda tartışılacağını aktardı.
"GENEL BAŞKANLIĞI BIRAKMAK İSTİYORUZ AMA..."
"Şahşi kariyer planınız nedir?" şeklindeki soruyla karşılık da Demirtaş, "Bırakmıyorlar bizi. Biz genel başkanlığı bırakmak istiyoruz da genel başkanlık bizi bırakmak istemiyor. Bu kongrede de görünen o ki başka aday çıkmıyor, çok zorluyoruz, bu konuda değişim istiyoruz ama tartışmalar o noktaya doğru gitmiyor. Herhalde bu kongrede de başka aday çıkmayacağı görülüyor. Bir dönem daha hala böyle götürürüz" değerlendirmesinde bulundu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA