• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Demirörenden eleştirilere sert yanıt
06 Temmuz 2013 Cumartesi 09:59

Demirören'den eleştirilere sert yanıt

Federasyon yabancı sınırını tartışmak için toplandı. 6+0+4 kontenjanının devamına karar verildi. Başkan Demirören bununla yetinmedi ve tüm eleştirilere sert yanıtlar verdi.
Kulüplere:KULÜPLER Birliği’nin geçen sezon yaptığı baskıyla yabancılara sınırlama getirdik. Serbestlik olmaz. AB üyesi değiliz. 2015’e dek görevdeyiz
 
Aydınlar’a: SAYIN Aydınlar’a bir sorum var. Genel Kurul’dan önce bana ‘Hangi karar çıkarsa çıksın ne puan silme ne de küme düşme olacak’ demedi mi?
 
Ulusoy’a:TFF eski Başkanı Sayın Ulusoy benim icazet alacağım biri değil. UEFA’da Federasyonumuz güçlü ama biz el öpmeyiz.
 
UEFA’ya: STEAUA Bükreş kararı ortadadır. (Cezaları ertelendi) UEFA’nın adil olmasını bekliyoruz. Adil bir karar çıkmazsa biz de tepkimizi gösteririz.
 
Avcı’ya:MİLLİ Takımımızın durumu ortada. Dünya Kupası’na gidersek büyük şans olur. Abdullah Avcı’yı ben getirmedim. Ama sabretmeliyiz
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören sonunda sert çıktı. Demirören, Süper Lig’de 2013-2014 sezonunda yabancı statüsünün, daha önceden açıkladıkları gibi “6+0+4” olarak devam edeceğini ve Galatasaray’ın gündeme getirdiği AB statüsü teklifini de geri çevirdiklerini söyledi.
 
 Basının karşısına çıkan Demirören son aylarda TFF ve kendi yönetim kuruluna yapılan eleştirilere sert çıktı. Demirören, geçen sene Kulüpler Birliği Vakfı ile yabancı oyuncu statüsüyle ilgili konuştuklarını, hepsinin olurunu aldıklarını ve yabacı statüsü kararını açıkladıklarını belirterek, “Geçen mali kongreden sonra kararımızın aynen uygulanacağını statü olarak da açıkladık. O zaman ses çıkmadı. Hatta desteklediler” şeklinde konuştu.
 
AB statüsüne ‘hayır’ Avrupa Birliği (AB) statüsündeki oyuncuların transferinin serbest bırakılması teklifini de geri çevirdiklerini kaydeden Demirören, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye, AB ülkesi değil. AB üyesi, kendi ülkesine gelmiş bir oyuncuyu AB statüsüne sokabilir.
 
 Ancak AB üyesi olmayan Türkiye, dışarıdan gelen bir oyuncuyu AB statüsüne dahil edemez. Yarın Afrikalılar çıkar, Müslüman ülkeler çıkar ‘Bize de bu hakkı tanıyın’ der. AB statüsü teklifini geri çevirdik. Türk futboluna hayırlı olsun. Aldığımız kararın sonuna kadar arkasında duracağız.”
 
Cezalarını çekerler UEFA’nın Fenerbahçe ve Beşiktaş’a ceza vermesiyle ilgili de konuşan Demirören, şu anda UEFA Tahkim Kurulu sürecinin olduğunu hatırlattı. Başkan “Biz kulüplerimize teknik olarak, istedikleri bilgiyi belge olarak yardım ederiz. Onun haricinde yapabileceğimiz fazla bir destek yoktur. Ancak Steaua Bükreş kararını gördükten sonra UEFA’nın da adil olmasını Türkiye olarak beklemek zorundayız. Adil kararda kulüplerimiz cezalarını çekerler, ama kararın adil olması konusunda federasyon olarak takipçi olacağız. Bunun hesabını sorarız. Ancak Federasyonumuz geçmişteki gibi gidip el öpmez” dedi.
 
Teşekkür bekliyor TFF eski başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın genel kurul öncesi kendisine “Genel kuruldan ne geçerse geçsin UEFA Kongresi bittikten sonra ne puan silinecek ne kulüpler küme düşürülecektir” dediğini vurgulayan Yıldırım Demirören, şöyle devam etti: “Federasyon olarak, kurullarımız olarak geçen dönem alınan kararın Türk futbolunun menfaatine olduğuna inanıyoruz.
 
 Geçen sene yayıncı kuruluş geri çekiliyordu. Geçen sene Milli Takımımızın, Şampiyonlar Ligi’ne ve Avrupa Ligi’ne gitmeyi hak etmiş takımlarımızın gidemeyeceği konuşuluyordu, hepsi gitti. Onun için de ‘Teşekkürü hak ettik’ dedim, yine hak ettiğimize inanıyorum.”
 
Ancak seçimle gideriz Başkan Yıldırım Demirören, istifa etmeyi düşünmediğini kaydederek, “Türk futbolunda birlik ve beraberlik zamanıdır. Seçim2015’tedir. Seçimsandıkta olur; gelmesini de biliriz, gitmesini de biliriz. Türkiye’de geldiğin gibi gidersin kuralı bitti. Seçimde aday olurlar, seçilen seçilir. Ben veya başka birisi aday olur. O, genel kurulda belli olur” ifadelerini kullandı
 
İcazet alırım ama... Adı yeniden Futbol Federasyonu başkanlığı için geçen ve basında çeşitli açıklamaları çıkan Ulusoy’a tepki gösteren Demirören, “Sayın Ulusoy benim icazet alacağım biri değil. İcazet alacağım insanlar var ama Ulusoy bunlardan biri değil” diye konuştu. Demirören, “Haluk Ulusoy gibi yıllarca TFF Başkanlığı yapmış birinin bilgilerinden faydalanmak her başkanın olduğu gibi benimde hakkımdır. Benden sonra başkan olacak kişi de benim bilgilerimden faydalanabilir” dedi.
 
Kaybetmek kolay A Milli Takım’ın hocası Abddullah Avcı’yı kendisinin getirmediğini vurgulayan Demirören, “Milli Takımımızın durumu ortada. Dünya Kupası’na gidersek bu şans olur. Ama şunu söyleyebilirim keşke sabır gösterilse de Abdullah Avcı ile yola devam etsek. Şu konunun farkına varmak lazım. İnsanları kaybetmek kolay, kazanmak zordur’ sözleriyle Avcı’nın arkasında durdu” şeklinde konuştu.
 
NE DEDİLER?
 
 Cüneyt Tanman:Kaçma planı mı ?
 
Ne azı ne fazlası... 6+2+2 en iyi çözümdü. Çünkü sayıyı azaltamayız, oyuncu yetişmiyor. Bir iki yerli futbolcu var, onların da fiyatı 8-10milyona çıkıyor. Serbest bırakamayız. Bu sefer de Türkiye “yabancı mezarlığına” döner. Altyapısına 3-5 kuruş yatırım yapan da bundan vazgeçer, hazır, ucuz yabancı peşinde koşar. Şu anda zaten altyapısı doğru düzgün olan 5-6 kulüp var. Onları da kaybederiz. TFF toplantıda dik duruyormuş gibi gözüktü ama bu kararın Fenerbahçe’nin muhtemel itirazı ve statüdeki bir çıkmazdan dolayı olduğu çok açık. Ayrıca 17 kulübün itiraz ettiği ve müdahil olacağı bir durumda güzel de bir kaçma planı olabilir. Bu konuda işler sarpa sardı. Çıkış yolu zor.
 
Engin Verel:Fenerbahçe kazandı
 
Türkiye Futbol Federasyonu, sezon başı Kulüpler Birliği toplantısında bu kararını açıklamış ve birlikten onay aldıktan sonra o günkü kararın arkasında bugün durarak 6+0+4'ü değiştirmeyeceğini vurguladı. Bu karar ne kadar yanlışsa TFF'nin daha önce almış olduğu kararından dönmeyip uygulamaya koyması da o kadar doğrudur. 17 takımın TFF'nin bu uygulamadan vazgeçmesini istemesine karşın sadece Fenerbahçe'nin "Bu karar doğrudur" deyip tek başına 6+0+4'ten kazançlı çıkması Sarı-Lacivertliler adına bir zaferdir. Ancak Fenerbahçe'de 11 yabancı futbolcu var. Eğer bazıları gönderilmezse, Sarı-Lacivertliler'de de 5 tane futbolcu evde akşam yemeklerini yerken bu futbolculara milyon eurolar ödemek zorunda kalınacak. Merak ediyorum dünyanın neresinde böyle bir yabancı uygulaması var? Bu tarihten sonra bu federasyonun çok uzun ömürlü olacağına inanmıyorum. Belki de ligler başlamadan önce olağanüstü seçim kapıda olabilir...
 
Yerlilere hücum olacak
 
TFF’nin aldığı bu karar en fazla Galatasaray’ı etkiledi. Başta iki yıldır kiralık oynayan Melo ile son günlerde gündeme gelen Wellington transferleri 6+0+4 sınırlamasına takıldı. Sarı-Kırmızılıların, bazı bölgelere takviye için Gökhan İnler ve Kerim Frei gibi Türk kökenli oyunculara yeniden yönelmesi bekleniyor. Bilindiği gibi Frei ve Gökhan’ın menajerleriyle temasa geçilmişti.
 
 Galatasaray 9
 Drogba
 Elmander
 Chedjou
 Sneijder
 Eboue
 Amrabat
 Muslera
 Culio
 Dany
 
 Not: Sözleşmesi sona eren Ujfalusi 6+2+2 onaylansaydı kampa götürülecekti.
 
 Fenerbahçe 11
 Yobo
 Stoch
 Baroni
 Krasic
 Kadlec
 Kuyt
 Sow
 Meireles
 Alves
 Holmen
 Webo
 
 Beşiktaş 6
 Sivok
 Frnandes
 Pedro
 Almeida
 Holosko
 Escude
 Not: Kaleci McGregor satıldı. Hilbert'in ise sözleşmesi yenilenmedi.
 
 Trabzon 11
 Celustka
 Emerson
 Marek Cech
 Bamba
 Didier Zokora
 Alanzinho
 Sapara
 Adrian
 Colman
 Henrique
 Janko
 
Bugün Gazetesi
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA