• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Demirel Böyle Türk Oldu!
10 Aralık 2012 Pazartesi 10:57

Demirel Böyle Türk Oldu!

Süleyman Demirel ile dönemin Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü'nün Orhun Abideleri ziyaretinde, Orhun Abideleri'nin etrafında 7 kere dolaşarak Türk olduklarını söyledi.
Halaçoğlu, "Ondan sonra Türkiye'ye döndük. Hakikaten biraz Türklük etki etmişti, bulaşmıştı Orhun Abideleri'nden." dedi.
Türk Ocakları Samsun Şubesi'nin düzenlediği 'Orta Doğudaki Gelişmelerin Türkiye'ye Etkileri' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Türk Tarih Kurumu(TTK) Başkanı olduğu dönemde eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü ile yaşadığı bir anısını anlattı.
Afganistan gezisinde Tonyukuk Kitabeleri'ni, yazıt taşlarını gördükten sonra helikopterle Orhun abidelerine gittiklerini anlattı. Halaçoğlu, ''Bizzat yaşadığım bir şeyi anlatıyorum. Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı, Erdal İnönü Başbakan yardımcısı. Afganistan'a gittik. Afganistan'da Tonyukuk Kitabeleri'ni, yazıt taşlarını gördükten sonra dedik ki Kültigin Yazıtlarına Orhun Abideleri'ne gidelim. Helikopterle 2 saat uçuştan sonra vardık. Gerçekten o topraklarda yürümek ayrı bir haz veriyordu insana. Çünkü düşünüyordunuz, burada Bilge Kağan yürüdü, at oynattı.
Yürüdüğünüz zaman apayrı bir zevk veriyordu. Fakat ilginç olan neydi biliyor musunuz? Orhun Abideleri'nin yanına vardığımız da başımda bir 20 dolara Moğolistan'dan aldığım tilki derisinden kalpak vardı. Bana Süleyman Demirel dedi ki sen tam bir Moğol'a benziyorsun. Ben de dedim ki niye Türk'e benzemiyorum da Moğol'a benziyorum. Sonuçta Türk olmak için Orhun Abideleri'nin etrafında 7 kere dolaştılar. Erdal İnönü de dahil olmak üzere. Ve Türk oldular orada, ondan sonra Türkiye'ye döndük. Hakikaten biraz Türklük etki etmişti, bulaşmıştı Orhun Abideleri'nden. Fakat bir türlü anlayamadıkları şey şuydu: Türklük denilen anlayış ve soy, aslında dünyada gerçekten asil olan bir milletin ismiydi.'' ifadelerini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA