• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Delegelerden Başbakan Erdoğana üç mesaj
27 Nisan 2014 Pazar 12:06

Delegelerden Başbakan Erdoğan'a üç mesaj

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin yetkili kurullarıyla yaptığı istişarelerin sonuncusunu büyük kongre delegeleriyle gerçekleştirdi.

Son toplantıda isteyen her delegeye söz veren Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı olması durumunda partinin sorun yaşamayacağını vurguladı. Partinin "kişilerle kaim" olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, delegelere, "Benden sonra tufan olmaz" mesajı verdi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN AYM İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA

Erdoğan, söz alan tüm delegeleri dikkatle dinledi. Söz alan 60 dolayında delegenin 50'den fazlası Başbakan'a, Cumhurbaşkanlığı konusunda tereddüt yaşamaması gerektiği mesajını verdi. "Cumhurbaşkanlığı sizin hakkınız. Köşk'e çıkın" diyen delegelerin bir diğer mesajı ise partideki 3 dönem kuralının değiştirilmemesi yönündeydi. Bazı delegeler, üç dönem kuralının ancak Erdoğan için kaldırılabileceğini vurgularken "Eğer Cumhurbaşkanlığı'na çıkmak istemezseniz, yalnızca sizin için istisna getirilebilir"dediler. Başbakan Erdoğan da kendisinin de 3 dönem kuralının kaldırılmasına karşı olduğunu bir kez daha vurguladı.

DAR BÖLGE

Milletvekilleri ve il başkanlarıyla yapılan toplantılarda Başbakan Erdoğan'ın dile getirdiği "dar bölge" sistemiyle ilgili konuşan delegelerin büyük bölümü, bu sistemin getirilmesini istedi. Dar bölge sisteminin uygulanması durumunda AK Parti'nin avantajlı çıkacağını dile getiren delegelere Başbakan Erdoğan, "Mayıs ayında çalışmayı Meclis'e getireceğiz" yanıtı verdi. 

Kaynak: Habertürk

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA