• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Değerlerimizi asla kaybetmemeliyiz
19 Ekim 2015 Pazartesi 18:05

Değerlerimizi asla kaybetmemeliyiz

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerdeki yatırım hamlesi programlarını Taşkent, Hadim ve Bozkır’da sürdürdü.

İlk olarak Taşkent’e geçerek burada AK Parti Genel Başkan Danışmanı Kerim Özkul, AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Sorgun, Taşkent Kaymakamı Halid Yıldız, Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı ile birlikte Pirlerkondu Oteli’nin açılışını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, otelin Taşkent ve Konya için hayırlara vesile olmasını diledi.

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Kerim Özkul, Taşkent’te ve tüm ilçelerde önemli yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür ederek otelin hayırlı olmasını diledi.

Başkan Akyürek, açılışın ardından Hadim’e geçerek İlçe Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Meclis üyeleri ve vatandaşlarla yapılan yatırımları değerlendirdi.

Burada konuşan AK Parti Konya Milletvekili Adayı Ahmet Sorgun, Başkan Akyürek’in bugüne kadar ne söz verdiyse yaptığını belirterek, “Biz parti olarak aldatan olmadık, verdiğimiz sözü hep yerine getirdik. Bundan sonra da getireceğiz” dedi.

HER ALANDA DEĞERLERİMİZİ ORTAYA KOYUYORUZ

Daha sonra Bozkır’a geçerek KOMEK binasının açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 13 Ekim’de Konya’da oynanan ve Milli Takımın Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine doğrudan gitmeye hak kazandığı İzlanda maçı sonrası yaşananlara değindi. Başkan Akyürek, “Konyamız takımına ve milli değerlere sahip çıkma, dayanışma içinde olma görüntüsüyle örnek oldu. Sonrasında Konya’yı kıskananlar, Tekbirden, Besmeleden rahatsız olanlar oldu. Biz millet olarak, Konyalılar olarak böyle bir anlayışı reddediyoruz. Biz, sporda da, eğitimde de, sosyal ve kültürel hayatta da asla değerlerimizin ortaya konmasından çekinmeyiz, utanmayız” dedi.

Yapılan çalışmalarda değerlerle birlikte yürüdüklerini vurgulayan Başkan Akyürek, şöyle devam etti: “Yollar, binalar, yeni yatırımlar yapabiliriz ama Türkiye istikrarsızlaşırsa, kendinden utanırsa, değerlerinden utanmaya başlarsa; Tekbirden, Besmeleden uzaklaşırsa, ecdadından, maneviyatından inancından, geleneğinden koparsa o zaman kaybetmiş oluruz. Konya olarak, Türk insanı olarak değerlerimizi asla kaybetmemeliyiz. Buna kararlı olduğumuzu buradan haykırıyoruz.”

Bozkır’da 24 yerleşim yerinin ortak kullandığı ve sıkıntı yaşanan grup suyu konusunda yeni şebeke yapımının devam ettiğini hatırlatan Başkan Akyürek, çalışmanın 1 ay içinde tamamlanacağı ve yerleşim yerlerine 40 litre/saniyelik suyun verileceğini ifade etti.

KOMEK HAYIRLI OLSUN

Dünya markası haline gelen KOMEK kurslarının Bozkır’da da sürdürdüklerini dile getiren Başkan Akyürek, 10 farklı branşta 217 kursiyerle açılışı yapılan KOMEK binasının hayırlı olmasını diledi.

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da Yeni Büyükşehir Yasası sonrası tecrübesi ile tüm ilçeleri kucaklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti. Altunyaldız, Konya ve ilçeleri için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Bozkır KOMEK binasının açılışı gerçekleştirildi.

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Ahmet Sorgun, Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, Meclis üyeleri, AK Parti ilçe başkanları, Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin katıldığı programın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ilçedeki yatırım alanlarını inceledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA