• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEAŞa büyük operasyon: Sırıtarak gitti!
29 Ekim 2017 Pazar 17:43

DEAŞ'a büyük operasyon: Sırıtarak gitti!

DEAŞ terör örgütünün Erzurum yapılanması içinde bulundukları belirlenen, üst düzey sorumluların da aralarında olduğu 22 şüpheli gözaltına alındı.

Terör örgütü DEAŞ'a iki kentte operasyon düzenlendi.  ErzurumCumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütlerinin eylem ve  faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik soruşturma kapsamında, DEAŞ adına  faaliyet yürüttükleri belirlenen 22 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezi ile Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinde düzenledikleri eş zamanlı  operasyonda DEAŞ'ın kent yapılanması içinde bulundukları belirlenen 22 zanlıyı  gözaltına aldı.   Belirlenen adreslerde yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız  av tüfeği, 3 kurusıkı tabanca ile 86 mermi, "pala" olarak tabir edilen bıçak,  dijital veriler ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü.

BİR OPERASYON DA İZMİR'DE 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, bu sabah İzmir il merkezi ve Menemen İlçesi'nde yaptıkları eşzamanlı operasyonlarda, terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları ifade edilen 2'si kadın 10 kişiyi yakaladı. Hepsi Suriye uyruklu olan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İzmir'de son 2 günde yakalanıp gözaltına alınan DAEŞ şüphelilerinin sayısı 15'e yükselmiş oldu.

BURSA'DA 39 GÖZALTI

Bursa'da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 8i yaşı küçük Suriye ve Azerbaycan uyruklu 39 kişi gözaltına alındı.

6mhob_1509265497_9692.jpg

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak operasyon düzenledi. Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gemlik, İnegöl, Orhangazi veÿGürsu ilçelerinde 15 ayrı adrese Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekiplerinin de destek verdiği eş zamanlı baskınlarda 8 i yaşı küçük 28 Suriye uyruklu, 2 Azerbaycan uyruklu şahıs ile birlikte toplam 39 kişi gözaltına alındı.ÿPolis ekiplerinin evlerde yaptıkları aramalarda örgüte ait çok sayıda dijital ve örgütsel materyale el konuldu. Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerinÿsorguları Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde devam ediyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA