• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlu:Revaklar muhafaza edilmeli
14 Kasım 2011 Pazartesi 21:25

Davutoğlu:'Revaklar muhafaza edilmeli'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kabe çevresinde yer alan Osmanlı'dan kalan revakların Suudi Arabistan tarafından yıkılmak istenmesiye ilgili olarak, "Hedefimiz, revakların muhafaza edilmesidir' dedi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kabe çevresinde yer alan Osmanlı'dan kalan revakların Suudi Arabistan tarafından yıkılmak istenmesiye ilgili olarak, "Hedefimiz, revakların orada muhafaza edilmesidir." dedi.
Dışişleri Bakanlığı'nın 2012 yılı bütçesi, Bütçe ve Plan Komisyonu'nda kabul edildi. Komisyon toplantısında, milletvekillerinin sorularını cevaplandıran Bakan Davutoğlu, Kabe çevresindeki revaklarla ilgili gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Revaklar konusunda, yıllardır ne zaman bu konu açılsa her türlü girişimde bulunuyoruz. Bizim için revaklar, ortak kültürümüzün ve İslam medeniyetinin nadide eseridir. Bizzat Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın talimatıyla yaptığım ziyarette, krala nadide eser olduğunu, korunması gerektiğini söyledim. Gece gündüz takip ediyorum. Hacca giden Kabe'yi ziyaret edenler bilirler, milyonlarca insanın geldiği ve mekan darlığı çekildiği ortada. Suudi Arabistan yetkililerinin gündeme getirdiği bu. Ramazan ve hac dömeninde büyük yığılma oluyor. Revaklar bugünkü ihtiyaca göre konuşlandırılmış değil. Onlar, revakları muhafaza ederek nasıl çözüm bulabilecekleri konusunda proje üzerinde çalışıyor. Biz, revakların kültürel miras olarak korunmasını, gözümün nuru gibi korumakla mükellef addediyoruz. Görüşmeye devam edeceğiz. Bu ihtiyacı da görüyoruz. Nasıl formül bulacağımız hususunda görüşmelerimiz sürüyor. Görüşme yapmak için Suudi Arabistan heyeti buraya gelecek. En öncelikli hedefimiz, onların orada muhafaza edilmesidir. Bütün alternatif yolları deneyeceğiz."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA