• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlu’nun ziyaret ettiği kadın vefat etti
14 Ekim 2014 Salı 18:00

Davutoğlu’nun ziyaret ettiği kadın vefat etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönemde Konya’nın Beyşehir ilçesinde evinde ziyaret ettiği bedensel engelli 53 yaşındaki Emine Şenay Satıoğlu vefat etti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönemde Konya’nın Beyşehir ilçesinde evinde ziyaret ettiği bedensel engelli 53 yaşındaki Emine Şenay Satıoğlu vefat etti. 
Konya’da bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Satıoğlu’nun cenazesi Beyşehir ilçesine getirildi. Merkez Çarşı Camii’nde öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Satıoğlu’nun tabutu, omuzlarda cenaze nakil aracına kadar taşındı. Satıoğlu, doğduğu yer olan ilçeye bağlı Bayındır Mahallesi’nde toprağa verildi. Cenaze törenine kendisini sık sık evinde ziyaret eden Konya Valisi Muammer Erol ile Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurt, Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Göksu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül, İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Beyşehir Göl Feneri Derneği Başkan Yardımcısı Savaş Yılmaz, daire amirleri, vatandaşlar ve kendisine bakan yakınları katıldı.
 
“BEN SİZİ BAŞBAKAN OLARAK GÖRMEK İSTİYORUM”
Beyşehir Göl Feneri Derneği Başkan Yardımcısı Savaş Yılmaz, cenaze töreninden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini kapayan Satıoğlu’ndan dernek olarak çok şey öğrendiklerini belirterek, “Sabrı, şükretmeyi derneğimiz adına bizler ondan öğrendik ki, derneğimizin 5-6 yıldır kendisine ilgi gösterdiği bir ablamızdı” dedi.
Vefat eden Satıoğlu’nu şimdi Başbakan olan Davutoğlu’nun da ziyaret ettiğini söyleyen Yılmaz, “Ölmeden önce şu anki Başbakanımız, Dışişleri Bakanı iken evinde kendisini ziyaret etmişti. Ablamız, ‘İnşallah ben sizi Başbakan olarak görmek istiyorum’ demişti. Çok yakın zamanda ve dilekleri de gerçek oldu. Allah o günleri de gösterdi. Başbakan olduktan sonra ise görüşme imkanı olmadı. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın da başbakan iken gelmesini istiyordu ama yoğunluktan dolayı gelemedi” diye konuştu.
 
DAVUTOĞLU, KURBAN BAYRAMI’NDA ZİYARET ETTİ
Başbakan Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı 19 Ekim 2013 tarihinde Kurban Bayramı münasebetiyle geldiği memleketi Konya’da, Beyşehir ziyaretinde Bahçelievler Mahallesi’ndeki evinde anne ve babasını kaybettiği için dayısının kızı tarafından bakılan, 43 kilo ağırlığa ve 1 metre 18 santim boya sahip bedensel engelli Emine Satıoğlu’nu ziyaret etmişti. Ziyarete çok sevinen Satıoğlu, Davutoğlu’na, “Başbakanımıza selam söyleyin. Eğer Konya’ya gelirse bize gelsin. Ona iletin, çok istiyorum onu görmeyi” demişti. Satıoğlu, o tarihlerde Davutoğlu’na kendisine yapılan yardımlardan ve çıkartılan bakım parasından dolayı da teşekkür ederek, “Allah devletimize zeval vermesin” diyerek teşekkür etmişti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA