• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlunun hayretler içinde kaldığı an
19 Ocak 2013 Cumartesi 12:17

Davutoğlu'nun hayretler içinde kaldığı an

AA ''Editör Masası''na katılan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konya'da yaşayan manevi kızı ile halasının oğluyla yaptığı canlı görüşmede duygusal anlar yaşadı.
Anadolu Ajansı ''Editör Masası''na katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'da yaşayan manevi kızı Gülnisa Alkış (10) ve halasının oğlu Rıdvan Yüceaktaş (67) ile canlı görüşme yaptı.
Bakan Davutoğlu, AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk moderatörlüğündeki AA Editör Masası'na konuk olarak, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Toplantının sonunda Bakan Davutoğlu'na, AA Konya Bölge Müdürlüğü tarafından bir sürpriz yapıldı. Davutoğlu, Konya'daki halasının oğlu Rıdvan Yüceaktaş ve manevi kızı Gülnisa Alkış ile video konferans yöntemiyle görüştü.
Vatani görevini yaparken 2002 yılında Tunceli'deki Çiçekli Dağı yakınlarında teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Selçuk Alkış'ın kızı Gülnisa Alkış ile sohbet eden Davutoğlu, Gülnisa ile her bayramda kandil günlerinde konuştuğunu söyledi.
Davutoğlu, Gülnisa'ya annesi ve dedesinin nasıl olduklarını sordu. Küçük Gülnisa, sorularına ''iyi'' şeklinde cevap verdiği Davutoğlu'na, ''Sizi seviyorum'' dedi.
Davutoğlu ise ''Ben de seni seviyorum, karnen nasıl? Bana göndereceksin değil mi? Zaten başarılı da... Alınca hemen bana gönderiyorsun'' diyerek, küçük kızın annesi ve yakınlarına selam gönderdi.
Davutoğlu'nun hayretler içinde kaldığı an
Daha sonra söz alan Rıdvan Yüceaktaş da Davutoğlu'nun doğumuyla ilgili bir anısını anlattı.
Elindeki, 1959 yılından bu yana sakladığı 10 liralık banknotu gösteren Yüceaktaş, ''Sizi, 1959 yılına götüreceğim. Bu elimdeki para sizin doğumunuzdan bana kalan bir anı. Sizin doğduğunuzu, babanız olan Mehmet Davutoğlu'na müjdelemiştim. Karşılığında babanızın da bana verdiği bu 10 lirayı hala saklıyorum'' dedi.
Bu sırada Davutoğlu'nun hayretlerini gizleyemediği görüldü.
Ardından 1966 yılında Taşkent ilçesinde bir parkta asker uğurlama töreninde verilen yemekte çekilen fotoğrafı gösteren Yüceaktaş, Davutoğlu'nun 7 yaşındayken ayağında naylon ayakkabı ile görülen bu fotoğrafı da anı olarak sakladığını bildirdi.
Son olarak 1970 yılında kendi düğününde çekilen başka bir fotoğrafı paylaşan Yüceaktaş, fotoğrafta gelin alma merasimi sırasında 10 yaşında olan Davutoğlu'nun, babaannesi Ayşe Davutoğlu ile birlikte görüldüğünü belirtti.
Davutoğlu'na; ''Sizi eskilere götürmek istedim'' diyen Yüceaktaş, bu fotoğrafları ve Davutoğlu'nun babasından aldığı 10 lirayı bugüne kadar hatıra olarak sakladığını, saklamaya da devam edeceğini söyledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA