• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Davutoğlunun eşine Yunan gazetesinden tam sayfa
13 Mart 2011 Pazar 23:42

Davutoğlu'nun eşine Yunan gazetesinden tam sayfa

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bu hafta Atina ve Batı Trakya'ya yaptığı ziyaret, Yunanistan'da pazar günleri yayımlanan gazetelerde de geniş şekilde işlendi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bu hafta Atina ve Batı Trakya'ya yaptığı ziyaret, Yunanistan'da pazar günleri yayımlanan gazetelerde de geniş şekilde işlendi.

Kathimerini gazetesi, "Ankara'nın ısrarları açıklığa kavuşuyor" başlıklı haberinde, "Davutoğlu'nun ziyaretinin Türk-Yunan ilişkilerinde alışılagelmişin dışında yeni bir yaklaşım şeklini ortaya çıkardığı" görüşüne yer verdi. Gazete, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun Ocak ayında Erzurum'da Türk uçaklarının Ege'deki uçuşlarıyla ilgili yaptığı açıklamalar ile Davutoğlu'nun Atina'daki açıklamalarını, "ilişkilerde yeni bir yaklaşım şeklinin ve iki ülke sorunlarının artık açıkça ve alenen söylenebildiğinin göstergesi" olarak değerlendirdi.

DAVUTOĞLU AZINLIĞA FES TAKTI

Kathimerini, Davutoğlu'nun Atina ziyaretinin ayrıca, "iki tarafın da sorunların çözümüne yönelik istişafi görüşmelerin 'iyi yolda' olduğuna ilişkin açıklamalarına karşın, Türk-Yunan yakınlaşmasında büyük görüş ayrılıklarının sürdürdüğünü" gösterdiğini yazdı. Haftalık To Vima gazetesi, "Davutoğlu Azınlığa fes taktı" başlığını kullandığı haberinde, "Davutoğlu'nun, (Batı) Trakya'da yaptığı açıklamalarında çok dikkatli olduğunu, sürekli Türk-Yunan ilişkilerinin bir dostluk dönemine girdiğini tekrarladığını ve onlarca kez Papandreu'yu övdüğünü" yazdı.

DAVUTOĞLU'NU KARŞILAYANLAR DAHA FAZLA

Gazete, "Türk Dışişleri Bakanının Trakya'daki Azınlığı dil, din ve kimliğini muhafaza etmeye teşvik ettiğini, aynı zamanda da Azınlık mensuplarına Yunanistan'ın ekonomik, sosyal, siyasi ve kültürel yaşamında yer almaları çağrısında bulunduğunu" kaydetti. "İskeçe'nin Şahin köyünde Davutoğlu'yu karşılayan kalabalığın iki hafta önce bölgeyi ziyaret eden Papandreu'yu karşılayanların üç katı olduğunu" belirten To Vima, vatandaşlarla yapılan röportajlarda dile getirilen eğitim, işsizlik ve diğer konulardaki şikayetlere yer verdi.

DİPLOMATİK ŞANTAJ İDDİASI

Proto Thema gazetesi ise Davutoğlu'nun istikşafi görüşmelerin gündeminde zaten var olan kıta sahanlığı konusunun belirlenmesiyle ilgili görüşmelerde Meis Adası'nın ayrı tutulmasına ilişkin bir talebi dile getirmesini "diplomatik şantaj" olarak nitelendirdi. Gazete, "Davutoğlu'nun üç gün süren ziyareti sırasında Yunan hükümetini Ege'deki sorunları hukuk kurallarına uymayan, sadece Türkiye'nin çıkarlarını güvence altına alan 'çözümlere' sürüklemeye çalıştığını" iddia etti. To

SARE DAVUTOĞLU'NA TAM SAYFA

Proto Thema, Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'na ise tam bir sayfa yer ayırdı. Gazete, "bir bilim kadını, aynı zamanda da bir anne ve büyükanne, şık, ölçülü, az konuşan ve ılımlı" gibi nitelemelerle tanıttığı Sare Davutoğlu'nun "sosyal çalışmalarında eşini örnek alarak çağdaş toplumda kadının rolüne büyük hassasiyet gösterdiğini ve diğer faaliyetlerinin yanı sıra bilgisini gönüllü olarak insani amaçlarla sunan bir aktivist olduğunu fiilen kanıtladığını" kaydetti

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA